tirsdag den 6. maj 2014

madbudget april 2014


April måned kan gøres op, når det kommer til vores madbudget. Ikke overraskende ligger denne måned højere end marts, da vi har haft ferie månedens sidste to uger. Ferie giver hurtig lyst til mere hygge, lækkerier og øget madindkøb. Selv om vi dog var i Berlin en lille uge og dermed ikke skulle fylde i køleskabet derhjemme i den periode, så kan det ikke just ses på budgettet.

Kød-andelen er som forudset steget en del, da fryserens lager ikke var udpræget plus der er kommet gang i grillsæsonen, så vi har fået flere store bøffer på den konto. Desværre går vi også ind i maj med en slunken beholdning af kød/ fjerkræ på frost, så der er ikke lige udsigter til et lavere forbrug i den kommende måned.

Mejeri-andelen er gået meget tilbage - det glæder mig, for jeg har virkelig sparet på indkøbet af mælkeprodukter. Den tendens skulle gerne fortsætte ind i maj-måned, hvor jeg efter ferien tager en pause fra mælkeprodukterne.

Frugt&Grønt-andelen er gået tilbage siden sidste måned, men her vil jeg mene, at ferien spiller ind. Indkøbet er påvirket af to ugers ferie - da grøntsagerne jo ikke kan holde sig lige som kød i fryseren og æg i køleskabet. Desuden må jeg indrømme, at mit grøntindtag til morgenmad og frokost har været mindre i ferien. Den bøtte skulle gerne vende igen, nu hvor hverdagen har gør sit indtog og der igen skal laves mættende madpakker.

Diverse/fornøjelse-andelen er trods ferietider gået tilbage. Det er nok mere gået ud over lageret af chokolade og andre lækkerier i skabene, for det har ikke skortet på søde indslag i løbet af ferien. På den anden side, så er Nuts&Oils-andelen vokset en smule, da mayonnaisen nu er blevet hjemmelavet og olie er indkøbt til det formål. Desuden gik vi tør for nødder til kærestens nøddebrød og snacks. Det lager er dog heldigvis fyldt op på vores besøg syd for grænsen.

Månedens samlede forbrug løb op på den anden side af de 3.000 kr. i denne måned. Forbruget landende på 3.531,51 kr., hvilket er et fint tal for måneden. Desværre lykkedes det ikke at hive øko-andelen helt så meget op i denne måned, som tidligere, men den ramte da 47 %. Alt i alt en fin måned på madbudget-siden. Jeg håber, maj kan byde på mere grønt og økologi - og mindre kød.

Øko-andelen for april ramte: 47 %
Det samlede forbrug for april landede på: kr. 3.531,51

5 kommentarer:

 1. Gad vide hvor mange der griller vegetarisk? Der er jo egentlig masser af muligheder, men kender ikke selv nogle der dyrker det :$

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annika,
   Det skal jeg ikke kunne sige - jeg elsker steak på grillen, men drømmer også om at kunne lide laks, så grilmaden kunne få lethed og variation. Kylling og oksekød er ret ensformigt...
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Her har jeg sørger for at der kommer fisk på onsdag - så håber at vejret er til at grille..
   Selv har jeg ikke lige intensioner om det, måske kan en vegetar-bøf dog gå an ;) :$

   Hvad med andre fisk??

   Slet
 2. Hej frk. Sveske
  Hvilken olie bruger du til din mayonaise - jeg har prøvet et par forskellige men synes de smager meget kraftigt igennem. Jeg kan læse i tidligere indslag at det problem har du også haft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone,
   Pt er min favorit mayo på mandelolie (opskriften ligger herinde).
   Ellers fungerer avocadoolie også - eventuelt i kombination med kokosolie uden smag, hørfrøolie...
   Faktisk synes jeg smagen bliver mest neutral med en blanding af olier...
   KH
   - frk. sveske

   Slet