torsdag den 22. maj 2014

whole30 dag 1-3

Undervejs i min Whole30 læser jeg stort set dagligt med på denne tidslinje, som opsummerer oplevelserne af/ på de enkelte dage i forløbet. Det fungerer både som en forberedelse  a la 'hvad har jeg i vente?' og samtidig 'er det helt normalt at det skal føles sådan?' Det er meget rart at have i baghånden - måske ikke så meget på de tre første dage, men længere hen, hvor jeg nok render ind i manglende motivation og lige skal mindes om alle de positive effekter (læs: ja ja, jeg venter mig store sager af forløbet).

Med udgangspunkt i tidslinjen vil jeg da gerne dele mine oplevelser af dag 1-3.

dag 1
...skulle være piece of cake, men jeg synes nu, at jeg blev udfordret på kreativiteten i mine måltider og ikke mindst sult. Faktisk allerede under søndagens madpakkeforberedelser var jeg ved at opgive, men det er/ var vist mest en forsvarsmekanisme mod 'det ukendte', som skulle gennemleves.
I hvert fald fik jeg tre lækre måltider - det kneb dog lidt med at holde sulten væk. Kroppen skal vænnes til mindre fedt og flere kulhydrater og protein. Jeg sparer på ingen måde på fedtet og går heller ikke vildt meget op i mængden. Det betyder mest for mig at trives med kosten og ikke blive for sulten - som skete på dag 1 og jeg spiste to portioner lækker Chicken Tikka Masala til aftensmad.dag 2-3
Det går bedre med at tænke i Whole30-madpakker og -måltider generelt. Her har kroppen dog bidt lidt fra sig ved at være tung i hovedet (læs: okay, nok også hjulpet til af sommervarmen, der kom ind fra højre), træthed(!) og manglende overskud. Det er helt naturlige tømmermænd, men jeg kommer jo ikke fra sukkerland, så havde nok ventet en blidere overgang.
Dag 2 og 3 har været træningsdag og det har helt sikkert hjulpet på sulten med ekstra måltider. De er dog meget svære at finde på - da det skal være noget nem at spise med fingrene gerne og det skal med på farten + det kan ikke komme på køl fra jeg forlader jobbet og 2-3 timer frem til jeg skal spise det. Input her er velkomne. Før-træning anbefales det at indtage et lille måltid bestående af protein og fedt. Efter-træningsmåltidet bør bestå af protein og kulhydrat (større måltid end før træning). Min løsning har været æg og gulerødder, men variation er meget velkommen. Kyllingedeller skal der i hvert fald laves i weekenden, så der er 'go grab'-deller til efter træning.
Eat.Real.Food.
Go Whole30!

10 kommentarer:

 1. Jeg har været lidt overrasket over reaktionen ... Men jeg er selv også på lifewaveplastre oveni som detox.. Er ok i dag men hamrende hovedpine og træt kl 20... :( nu idag fino :) tak for tippet om denne her timeline.. Havde jeg ikke selv opdaget. God dag herfra :)

  SvarSlet
 2. Jeg er nysgerrig: Er kikærter Whole30? Er det ikke bælgfrugter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, det er lige gået op for mig at det er ristede hasselnødder på billedet :D
   P.S. Jeg er også sprunget med på udfordringen med whole30, og jeg synes det går overraskende godt! Selvom jeg har svært ved at få fedt nok...

   Slet
  2. Hej Eva,
   Det er nemlig ristede hasselnødder på salten.
   Dejligt, det kan lokke flere til en måned med ren og hel kost. Håber, du nyder det og ikke er alt for plaget af opstarten?
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  3. Ja, kom så med den madrevolution, Danmark ;)
   Jeg personligt nyder det rigtig meget! Opstarten var overraskende nem, det tager jeg som et tegn på at min "almindelige" lchf-kost må være på rette vej :) Nyder den ekstra energi og pusterummet til at tænke over ens følelsesmæssige forhold til mad... Læste et andet sted en beskrivelse af Whole30 som at "nulstille" sine madvaner, både fysisk og psykisk. Det giver efterhånden rigtig god mening for mig :)
   Og har endelig fået lavet mig en god mayo, så det går også bedre med at få spist nok fedt!

   Slet
 3. Så kom madbillederne alligevel her på bloggen;-) Tak, sveske!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rosa,
   Selv tak da. Der skal nok komme flere - det er rart at have at se tilbage på og få idéer og lur mig om det ikke bliver min sidste Whole30 (læs: det var overmodigt, må hellere lige gennemføre denne...)
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 4. ENIG!
  Ekstra energi er også på vej her. Det er helt sikkert sund for mig mentalt med en pause fra snacks - kan mærke jeg er slem til at tilføje nødder, men de gør underværker for min fysiske og psykiske sult. Forsøger at have 1-2 ud af det 3-4 måltider uden dog. Det er e 'reset' delen som tiltræk mig, da jeg bare følte alt var gået i stå og intet fungerede.
  Hvad har du lavet din mayo på som base? Lidt mere fedt kunne nok luge flere nødder ud hos mig...
  KH
  - frk. sveske

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lavede mayoen på halv olivenolie og halv rapsolie - og tilsidst blendede jeg den med 3 ansjoser, lidt citronsaft, purløg og 1 stort fed hvidløg. Det lyder måske mærkeligt med ansjoserne, men det smager virkelig godt, og nej, det smager ikke af fisk ;) Ansjoser og hvidløg tager bare lige den der bitre smag som olivenolie ellers kan give. Og så er ansjoser jo mega sunde fordi du spiser hele fisken :)
   Rapsolie er vist nok ikke Whole30, og heller ikke en sundhedsfavorit hos mig, men er kommet til at købe en som nu skal bruges... Næste gang prøver jeg at lave mayo på halv ghee og halv olivenolie!

   Slet
  2. P.S. Nu googlede jeg det lige, altså Whole30 og rapsolie, og blev meget klogere! Jeg tænkte bare at det ikke var W30 fordi det (som regel?) ikke er accepteret af paleofolkene. Men rapsolie er åbenbart det samme som canola oil som W30 tillader af pragmatiske årsager - og de lader til bl.a. ikke at kunne lide canola oil in the first place fordi den som regel ikke er koldpresset. Altså må min øko og koldpressede rapsolie være ok på W30 :) Jeg har også allerede spist det hele, haha! Men altså, egentlig er det stadig en olie jeg undgår, jeg ville bare lige undersøge om jeg havde "brudt" en W30-regel her... Man bliver jo lidt alt-eller-intet af den her udfordring ;)

   Slet