tirsdag den 6. november 2012

blomkålsrisotto med asparges, champignon & chorizo


Mandagens aftensmad var lidt impulsiv inspireret af Kød&Kylling. Jeg havde nemlig blomkålsris stående klar til brug i køleskabet og de øvrige ingredienser blev, hvad køleskabet ellers havde at byde på. Det blev til en ret vellykket hverdagsret, som også kan bruges som tilbehør eventuelt uden chorizo. Det er helt sikkert en ret, der komme på menuen herhjemme igen - en nem og hurtig hverdagsret og opskriften kommer her...

blomkålsrisotto med asparges, champignon & chorizo
(2 pers. som hovedret)

5 dl blomkålsris - gerne groftrevet
200 g champignon
200 g grønne asparges
10-15 cm chorizo
3-5 spsk revet manchego, parmesan el. lign.
½-1 dl grøntsagsbouillon
1 fed hvidløg
½ tsk tørret chili
1 tsk tørret rosmarin
en god klat økologisk smør
salt+peber

fremgangsmåde:
1) Skær chorizoen i mindre stykker og steg den sprød på en varm pande. Sæt til side på et stykke køkkenrulle.
2) Skær champignon i skiver og del aspargesene i mindre stykker.
3) Steg champignonerne gyldne og tilsæt aspargesene det sidste minut. Tag af varmen og sæt til side.
4) Varm smør op på en stor pande og steg kort hvidløg, chili og rosmarin heri.
5) Tilsæt blomkålsris sammen med bouillon og steg kort til 'risene' er 'al dente'.
6) Kom champignon, asparges og revet ost i blomkålsrisene og varm kort igennem til osten er smeltet.
7) Servér straks toppet med ristet chorizo og evt. ekstra ost.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Har lige lavet denne ret og det smagte bare super skønt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Det lyder godt, den faldt virkelig også lige i min smag.
      KH
      - frk. sveske

      Slet