mandag den 26. marts 2012
chokolade/hasselnød cookies - uden mel & sukker
Disse lækre cookies poppede op hos Erin/ Texanerin Baking i dag og da kæresten er hjemme i Dk, men på kursus, som betyder, at jeg er alene om eftermiddagen var det oplagt at afprøve opskriften samtidig med at dagens aftensmad blev gjort klar. MUMS de er gode!
chokolade/hasselnød cookies - uden mel & sukker
(ca. 20 stk.)
180 g hasselnødder
30 g kokosmel
2 spsk kakaopulver
½ tsk bagepulver
1/8 tsk salt
100 g dadler (udblødt i vand 30-60 min.)
55 g kokosolie (smeltet)
½ tsk vanillepulver
2 spsk agavesirup
50-75 g chokolade (jeg brugte halv mørk- og halv mælkechokolade fra Cavalier uden tilsat sukker, se billede ovenfor)
fremgangsmåde:
1) Hak nødder, kokos og kakao til fint mel i minihakker/ foodprocessor. Hæld 'melet' i en skål, tilsæt salt samt bage- og vanillepulver.
2) Purér dadler, smeltet kokosolie og sirup til en ensartet masse i minihakkeren.
3) Bland de våde ingredienser i de tørre og tilsæt til sidst hakket chokolade.
4) Tril massen til kugler med ca. 2 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et let tryk med en våd spiseske*.
5) Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 10 min.
6) Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden du flytter dem til en bagerist.
*Saml dem evt. lidt i kanten - mine blev lidt løse og skrøbelige.
Jeg er ret glad for konsistensen - sprøde uden på og bløde indeni (rigtig cookies-agtige). De stillede i hvert fald 100 % min cookie-lyst. Prøv dem ;-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Wow, hvor ser de gode ud. Dem kunne jeg godt fristes til at lave :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Me too! De ser lækre ud, Sveske.
SvarSletHej Birthe & Jane,
SvarSletDet synes jeg bestemt I skal gøre - de var overraskende hjemme og skønne til en kop the (hvor jeg i hvert fald tit får lyst til lidt sødt).
- frk. sveske
Dadler har et utrolig højt glykemisk index. Tror du at man ville ku udskifte dem med svesker og stadig få et godt resultat ?
SvarSletHej,
SletDet tror jeg godt, man kan. Jeg synes dog, at svesker smager igennem, når de anvendes i raw kager, men ved ikke hvordan i denne opskrift, når de bages.
- frk. sveske
Uhm de ser skønne ud :) Kokosolie - never tried, hvor kan man lige få fat i det?
SvarSletKærligst
Hej Caroline,
SletDet er de også, synes jeg.
Urtekrams variant (http://www.urtekram.dk/no_cache/produktdetaljerfoedevarer/prodcat/olier_og_eddiker/632/koldpresset_kokosolie_oeko_425_ml/) fåes i større supermarkeder, som føtex og Kvickly.
- frk. sveske
Mon men kan udskifte kokosolien, med en anden slags olie!!??
SvarSletDe ser simpelthen så lækre ud, mums de frister:)
Tak for en utrolig indspirerende blog!
Hej Maja,
SletHmm... den tror jeg er svær, for kokosolie stivner jo ved stuetemperatur.
Glæder mig, du kan blive inspireret herinde :-)
- frk. sveske
Hej,
SvarSletJag jobbar för sajten FindeOpskrifter.dk och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogstoppen".
Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!
Här kan du se hur många som är med i Madblogstoppen på FindeOpskrifter.dk - http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen
Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogstoppen!
Med vänliga hälsningar,
Emilie
emilie@findeopskrifter.dk
Mmm. Har skiftet halvdelen af dadlerne ud med en halv banan og nogle tørre abrikoser. Det gør absolut ikke noget.
SvarSletMaria
Hej Maria,
SletTak for tippet.
KH
- frk. sveske