lørdag den 4. maj 2013

madbudget april 2013


Jeg prøver lige igen... Hele mit færdige indlæg forsvandt, da jeg ville udgive det.
April-måned er gået og I skal ikke snydes for en update på månedens madbudget hos mig. Jeg har været alene hjemme i tre ud af månedens fire uger. Diverse-andelen er steget en smule trods mit sukkerafvænnings-projekt - det skyldes nok mest månedens helseindkøb af nøddecremer og -mel, som falder i denne kategori. Jeg skal passe lidt på med de nødder(!) for den ene skefuld/håndfuld kan nemt tage den anden.
Heldigvis bærer Frugt&Grønt-andelen præg af mit fortsatte fokus på grønt (læs: i håb om at tage pladsen for lækkerierne).
Kød-andelen er gået lidt frem. Fryseren ligger stadig inde med en del hakket oksekød. Desuden har jeg jo haft frisk fisk på menuen et par gange i den sidste måned, som også er med til at tælle op på kødkontoen.
Mejeriprodukterne vil jeg jo gerne begrænse, men i april har jeg haft en del gode fede kvalitetsprodukter på menuen - jeg elsker OST. Ud over osten har jeg også brugt både fløde og fed creme fraiche, som er gode smags- og mæthedsgivere i LCHF-kategorien. De kan dog også tricke blodsukkeret og jeg vil gerne stramme lidt op/ skære ned på indtaget. På den anden side er det bare en nem måde at få ekstra fedt i måltiderne. Mejeri-andelen indbefatter også mine morgenæg, som jeg bestemt ikke vil undvære.
Overordnet har jeg/ vi levet godt den sidste måned - god og 'ren' mad: kød, grønt og fedt. Forbruget er ikke oversteget de 3.000 kr. og der er blevet købt en god portion økologi. Jeg vælger altid økologiske æg og hovedsageligt alle mejeriprodukter økologiske. Desuden går jeg efter tilbud på økologiske varer og det bliver til mere og mere økologisk grønt (som selvfølgelig også er med til at hive andelen op). Der er sket meget med min tilgang til indkøb af dagligvarer i løbet af mit første år med LCHF - og jeg elsker real foods(!).

Øko-andelen kom for aprilmåned op på hele 48 % og det er bare dejligt. De gode takter fortsætter heldigvis. Har du husket føtex' øko-rabat i dag med 25 % på al økologi? Du kan stadig nå det ;-)

Det samlede forbrug for april landede på: kr. 2.802,73.


3 kommentarer:

 1. Bilka er også gået med på øko-vognen - de har 25% den anden søndag i måneden nu. Det sætter jeg personligt stor pris på, for sidste gang vi var i Føtex til øko-lørdag, var der bare så rodet og træls over det hele - og udvalget er bare heller ikke det samme som i Bilka. Så det bliver sidstnævnte der fremover vinder mine øko-penge.
  (Surt med indlægget der forsvandet - det har jeg også prøvet. Jeg tog mig bare aldrig sammen til at lave det om igen, så der gik verden glip af en cupcake opskrift :-) )

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi,
   Jep, jeg har også spottet øko-rabatten i Bilka og er kørt udenbys efter det et par gange.
   Jeg ville lige høre - hvilke ingredienser køber du typisk hjem fra iherb eller lignende? Jeg er jo i USA og vil gerne have lidt gode/ anderledes ingredienser med hjem.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Fra iHerb har jeg købt flydende Stevia fra NuNaturals (der findes sikkert også andre mærker), små breve med en blanding af sukrin og stevia, som man lige kan have med i tasken, koncentreret Stevia pulver, økologisk gul sennep stort set uden carbs, affedtet jordnøddemel og affedtet kokosmel. Det er vist i store træk lige det der er kommet hjem som er relevant for low carb. Momsgrænsen sætter en grænse for hvad der kan betale sig, så jeg holder mig altid under 80 kr. pr. gang - men det er svært at holde igen :-)

   Slet