fredag den 6. april 2012

mazarinkage med kokos - 'helseudgaven'




Eftermiddagens lyst til søde sager resulterede i en hjemmestrikket og lidt sundere udgave af mazarinkage. Den fik tilnavnet som 'helseudgaven'. Den endte med at blive ganske vellykket. Tror godt kamutmelet kunne være erstattet med yderligere kokosmel - evt. friskrevet kokos kunne give kagen mere fugtighed. Der er god basis for flere eksperimenter med denne opskrift. Jeg glæder mig til at nyde endnu et stykke til en kop god the inden længe.

mazarinkage med kokos
- 'helseudgaven'

(20 cm springform)

3 æg
50 g Sukrin+
100 g mandelmel
40 g kokosmel
40 g kamutmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
3 måleskeer HUSKfiber
3/4 dl smeltet smør
3/4 dl mælk
2 dråber mandelessens (kan udelades)
50 g revet marcipan uden tilsat sukker
50 g revet æble
evt. mørk chokolade til overtræk*

fremgangsmåde:
1) Pisk æggene luftige med Sukrin+.
2) Bland de tørre ingredienser og tilsæt skiftevis til æggene sammen med mælk og smeltet smør.
3) Vend tilsidst revet marcipan og æble i dejen.
4) Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 30 min.

*Jeg overtræk kagen med 70 % mørk chokolade med hele mandler.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Send en kommentar