tirsdag den 13. maj 2014

skøn salat til madpakken


Når nu LCHF ikke fordrer de 'nemme' rugbrødsmadder i madpakken, må der andre nemme løsninger på menuen. Her er jeg selv glad for kødrester eller måske disse lækre pølsehorn i selskab med en skøn salat. Jeg forsøger at lave en til to salater i løbet af weekenden, så det bare er at fylden en bøtte og tage med i madpakken. 
Denne kombination har jeg lavet flere gange, da den holder sig godt på køl cirka 3 dage og så er den bare fuld af smag og skønne farver.

farvestrålende blomkålssalat
(1 mellemstor skål)

400 g blomkål
2-3 håndfulde frisk spinat
1 rød peberfrugt
50 g ananaskirsebær
limesaft
avocadoolie
havsalt

fremgangsmåde:
1) Del blomkålen i mindre buketter og skyl dem godt.
2) Kør buketterne til blomkålsris i foodprocessoren.
3) Kom blomkålsrisene i en skål med en god sjat olie, limesaft og salt. Smag til.
4) Skyl den friske spinat og lad den tørre på et rent viskestykke.
5) Fjern de groveste stængler på spinaten og skær den i strimler. Tilsæt til blomkålen.
6) Rengør peberfrugten og skær i små 1x1 cm tern. 
7) Skyl og del ananaskirsebærerne på midten.
8) Top salaten med peberfrugt og ananaskirsebær.
9) Servér salaten med det samme eller opbevar en lufttæt beholder på køl.

 Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Godaften,

    ser så super frisk ud:-) Elsker salater af mange slags.

    Med ananas kirsebær og blomkålsris mv. super.

    Her står den på nem mad: suppe med brød og vafler:
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/05/vafler-pa-waffle-maker-blomsterbuket.html

    Aften hilsner fra Lasse

    SvarSlet