onsdag den 21. maj 2014

mejerifrie grøntsagsfladbrød


Selv om Whole30 nu er skudt godt i gang for mit vedkommende, så skal I ikke snydes for disse lækre mejerifrie grøntsagsfladbrød. Brøderstatninger med grøntsager som base er og bliver blandt mine favoritter. Da jeg sagde farvel til mejeriprodukterne efter ferien, måtte der derfor laves grønne brød uden ost. Et ekstra æg kan sagtens klare jobbet, så det er i hvert fald ikke her, jeg kommer til at savne osten.

mejerifrie grøntsagsfladbrød
(10-12 stk.)

1 bt broccoli
2 håndfulde frisk spinat
½ dl hasselnødder
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
2 spsk loppefrøskaller/ HUSK
3 æg
1 lille håndfuld frisk basilikum
et drys cayennepeber (kan udelades)
2 tsk urtesalt

fremgangsmåde:
1) Blend/ hak nødder, kerner og frø til groft mel i foodprocessoren.
2) Del broccolien i mindre buketter og skyld grundigt sammen med spinaten.
3) Kom grøntsagerne op til nødde-kerne-melet i foodprocessoren - kør til finthakket vha. pulse-funktionen.
4) Tilsæt æg, loppefrøskaller og krydderier.
5) Blend til en ensartet masse og lad den hvile ca. 10 min.
6) Sæt klatter af 'dejen' på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav flade brød med fugtige fingre.
7) Bag brødene ved 170 grader i 20-25 min.


...enjoy!

4 kommentarer:

  1. Hvordan går det med Whole30?? Det bliver du da nødt til at sige lidt om ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Eva,
      Det håber jeg, du har fået lidt opdatering på herinde ;)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hvis du savner ostesmagen, kan du overveje gærflager! Jeg har skrevet lidt om dem her: http://paleolivet.blogspot.dk/2014/05/hvad-er-grflager.html. Pøj pøj med din w30

    SvarSlet
  3. I never thought of it this way. Great post!

    SvarSlet