lørdag den 10. maj 2014

LCHF rundstykker med birkes


Stimen af bagværk fra Janes lækre og fristende 'LCHF - Brød & Kager' fortsætter lige lidt endnu. Der var nemlig endelig tid til at kræse for morgenmaden og stille mine brød-cravings i ferien. Denne opskrift på lækre rundstykker med birkes er perfekt til morgener med ekstra tid - måske du skal lave dem i weekenden. 
Krummen i rundstykkerne er tæt, men uden at være tør. Det fungerer godt med ost som bindemiddel, så man undgår den æggede konsistens i rundstykkerne.
Endnu en succes med en opskrift fra Janes hånd - så har du ikke allerede investeret i hendes seneste bog, så kan jeg kun opfordre dig til at sætte den øverst på ønskelisten.




LCHF rundstykker med birkes
(6-7 stk.)

4 æg
100 g smeltet smør
1 dl revet parmesan
2 dl hjemmemalet mandelmel
½ dl kokosfibre
3 spsk loppefrøskaller/HUSK
1 dl sesamfrø
2 tsk bagepulver
1 tsk salt

drys
birkes

fremgangsmåde
1) Pisk æggene sammen i en skål. Tag evt. lidt fra til pensling.
2) Tilsæt det smeltede smør og pisk sammen.
3) Bland de tørre ingredienser i en skål og kom i æggemassen sammen med den revne ost.
4) Form dejen til boller med våde hænder og sæt på en bageplade beklædt med papir.
5) Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med birkes.
6) Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 min.

Inspiration: 'LCHF - Brød & Kager', Jane Faerber.











...enjoy!

_____
Indlægget indeholder affiliatelinks

3 kommentarer:

  1. Hvor ser de gode ud, de skal vist afprøves :)

    SvarSlet
  2. Hvad har jeg gjort forkert? De har en underlig bismag. Jeg brugte købe mandlemel fra super Best kan det have noget med det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tanja,
      Uh, det har jeg svært ved at sige. Kender ikke melet fra SuperBest, men det købe-malede burde fungere ligeså fint som hjemmemalet mandelmel.
      KH
      - frk. sveske

      Slet