Varm søndag morgen... og jeg havde ikke lyst til at lave æg. Der var desværre ikke mere græsk yoghurt, men så var det godt, der røg hytteost i kurven i går. Jane postede denne lækre chokoladedessert for længe siden, men jeg må nok indrømme, at hytteost og kakao ikke lige harmonerede i mit hoved. De to ingredienser harmonerer dog fantastisk, hvis du nu spørger mine smagsløg. Portionen er måske ikke så stor som morgenmad, men lige nu er jeg dejlig mæt og så kan der måske blive plads til en formiddagssnack.
chokoladedessert med hytteost
(1 pers.)80 g hytteost fx Arlas øko-variant
1-2 spsk fløde 38 %
1 spsk Philadelphia flødeost
2 tsk Sukrin+
2-3 tsk raw kakaopulver
et drys vanillepulver
topping
friske blåbær
hakkede mandler
kakao nibs
fremgangsmåde:
1) Blend* hytteost, 1 spsk. fløde og flødeost med Sukrin+ og vanille.
2) Tilsæt kakaopulver og evt. ekstra fløde, for ønsket konsistens.
*jeg brugte minihakkeren, da den stod fremme - men stavblenderen tror jeg er fin og giver mindre opvask ;-)
Tip I
Ønsker du en mere flydende konsistens - rør fløden i med hånden til sidst. Den piskes en smule, når den blendes.
Tip II
Ønsker du en mere luftig dessert, pisk fløden til skum og vend den i til sidst.
Er helt enig i at den er lækker :-)
SvarSletMums ja! og skøn morgenmad blev det også i dag.
Slet- frk. sveske
Jeg eeelsker "mærkelige" kombinationer med hytteost! ;)
SvarSletxxoo, Amelia
Hej Amelia,
SletJeg er også overbevist med denne. Den er virkelig lækker og helt uden smagen af hytteost ;-)
- frk. sveske
Hold da helt op, hvor har du en super lækker blog :O) Der er kommet mange af dine opskrifter på min " to try" liste. Jeg kender slet ikke til Sukrin+, men ved du om det er noget børn må få?
SvarSletHej Betina,
SletMange tak for dine dejlige roser til bloggen. Det gør mig altid glad at høre.
Dejligt, du har mod på mine opskrifter - stil endelig spørgsmål, hvis der skulle være nogle undervejs.
Sukrin+ er et naturligt sødemiddel, men er man som jeg meget sensitiv over for 'det søde' bør det begrænset, da det tricker blodsukkeret som sukker. Jeg tror dog bestemt ikke, der er noget i vejen for at bruge det til børn ;-)
Du kan læse mere om produktet hos producenten Funktonel Mad.
KH
- frk. sveske
Mange tak for svar. Har fået bestilt Sukrin+ nu, så jeg er godt nok spændt på at prøve det :O)
SletHej Betina,
SletJeg håber, du bliver glad for det :-)
- frk. sveske
Ville det mon stadig smage godt uden sødning.... :)
SvarSletHej Jette,
SletMåske den bliver lidt besk af kakaopulveret. Men giv den da et forsøg - blend evt. en dadel med.
KH
- frk. sveske
Så fik jeg prøvet din opskrift og MUMS det bliver så absolut ik sidste gang jeg gør det - den smager GUDDOMMELIGT!!!!!
SvarSletKøbte Sukrin+ og det smagte godt..... Det er første gang jeg bruger "kunstig" sødning.... ka du forklare lidt om hva forskel/ulemper er i forhold til at vælge det ene frem for det andet.... det er jo en jungle der ude med alle de mærker!!
Du skriver det påvirker dit blodsukker men hvordan det..... på pakken står der at det har et Gi på 0...
Elsker din blog!!
Hej igen Jette,
SletDet glæder mig, at du var vild med desserten :-)
Jeg vil tillade mig at henvise til Tatjanas blog, der netop har skrevet et godt indlæg om sødemidler: http://tatjanasmad.blogspot.dk/2013/01/forskellige-sdemidler-og-deres-fordele.html
Grunden til, at jeg skriver, det påvirker mit 'blodsukker' er, at den søde smag er lidt en tricker for mig, da jeg er meget sensitiv. Ved ikke, om det giver mening.
Dejlig, du er vild med bloggen - for jeg er vild med at blogge :)
KH
- frk. sveske
Ja den er helt sikkert en keeper ;D
SletHar læst indlæget og det hjalp da lidt :)
Åh så det er altså selve den søde smag der tricker dig - ja så er du godt nok sensitiv :)
Jeg er knap så følsom og dog..... jeg har ik "behov" for at det smager så sødt heller og syntes os jeg har fået en smule halsbrand så tror jeg vil halvere mængden af sødning næste gang :)
Kanon blog - keep it up :D
Så ville jeg også gå uden om sødningen, hvis jeg fik halsbrand. Men sådanne problemer har jeg aldrig oplevet, men efterhånden har jeg også fået mindre og mindre behov for at det er vildt sødt.
SletKH
- frk. sveske
Ja det vil heller aldrig blive på daglig basis jeg kommer til at bruge sødning...... :)
SletMvh
Nej, bestemt ikke. Er det slet heller ikke til mig og jeg er egentlig mest til de naturlige: dadler, kokossukker etc. selv om deres GI er noget højere.
SletKH
- frk. sveske
Hvor meget sødning tænker du hvis det er sukrin gold?
SvarSletKh Tine