torsdag den 16. august 2012

lækker restemad #3: pizza med 'grøn' bund

de forbagte bunde klar til fyld...

så er der pizza med 'grøn' bund

Efter et par dage med coleslaw af spidskål, gulerod og squash, brugte jeg her til aften brugt resterne (minus gulerod) som bund til en gang pizza. Spidskål og squash kunne fint erstatte den sædvanlige blomkål i blomkålspizzabunden.
Jeg snitter og river indimellem (læs: når jeg husker det) en omgang grønt til den kommende uge om søndagen og opbevarer det  i lufttætte bokse i køleskabet. En gang pizza er en skøn måde at få brugt resterne på, som tørrer lidt ud efter at have været snittet nogle dage, men det er kun en fordel til denne opskrift.

pizza med 'grøn' bund
(1-2 pers.)

150 g spidskål
50 g squash
35 g revet parmesan
1 æg
oregano
urtesalt
peber
evt. 1 fed hvidløg

forslag til fyld:
- tomatsauce, chorizo, grøn peber & revet cheddar (min variant)
- tomatsauce & frisk mozzarella
- bacon, champignon & revet ost

fremgangsmåde:
1) Hak evt. grøntsagerne ekstra fint i minihakkeren. Vrid den revne squash godt.
2) Bland alle ingredienserne i en skål.
3) Form en eller to bunde på en bageplade beklædt med papir.
4) Bag bundene ved 250 grader i ca. 12 min. til de tager farve - pas på, det går lige pludselig stærkt.
5) Kom dit ønskede fyld på.
6) Bag pizzaen 5-10 min. til osten er smeltet.

uhm... pizza med god samvittighed

What's not to enjoy?

2 kommentarer:

  1. Hvor ser pizzaerne gode ud! Jeg har længe overvejet at lave blomkålspizzabund, men har endnu ikke turdet kaste mig ud i det. Kan du bedre lide denne pizzabund? Og gjorde du ellers noget ved grønsagerne før du rev dem/kørte dem gennem minihakkeren? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      De er lækre. Jeg elsker pizza med god samvittighed og så er der nemt. Der er ikke nogen dej, der skal hæve først. Blomkålsbunden kan godt smage lidt igennem, men den her synes jeg var meget anonym. Godt fyld på begge og jeg synes ikke, man smager kål.
      Nej, jeg havde dem snittet rå på køl og så røg de lige i minihakkeren, for at være hel sikker på, at bundene ville hænge sammen.
      God fornøjelse med opskriften ;-)
      - frk. sveske

      Slet