tirsdag den 21. august 2012

min sundhed part III

I maj måned besøgte jeg for første gang Frede Damgaard i Århus til et kik på MIN sundhed - læs mere om det her. 'Siden er der løbet meget vand i åen', som man siger. Ej, spøg til side, men mandag havde jeg tid til min første opfølgning.

Jeg havde ikke de store forventninger, men hvad kan man også forvente efter tre måneder, trøstede jeg mig selv med. Jeg har ikke erfaret de store revolutioner, men på den anden side har jeg også brugte mange år på at bygge mine ubalancer op. Jeg nu har levet uden korn og andre former for stivelse siden april og jeg savner det ikke. Kan kun mindes et antal måltider, som kan tælles på en hånd, hvor lidt korn/ stivelser er røget indenbords. Den store synder er for mig SUKKER! Det er ikke lykkedes mig at holde den ude - heller ikke på 80/20 basis (læs: ØV!). Jeg fungerer faktisk bedste helt uden sukker. Det er derfor blevet til en del kolde tyrkere i perioden og det lykkedes mig at holde det helt ude i flere 'længere' perioder, som for mig er to-tre uger.

Nå, det blev lige en sukker-snak. Tilbage til min opfølgning hos Frede. Analysen bestod igen af VEGA tjek, iris-analyse og VEGA test. Igen masser af spændende information og heldigvis en bekræftelse af, at jeg er på rette vej (læs: Juhu!).

krop
Analyse-strimlen fra TANITA vægten var meget lig den fra mit første besøg. Jeg vovede at taste min alder ind til 28 år (som jeg fylder på søndag tsk tsk...) i håb om, at min krops alder ville være tilsvarende. Den analyserede dog min krops fysiske alder til hele 30 år(!) og min fedtprocent var øget en smule trods en vægtnedgang på et enkelt kilo (helt ærlig, et kilo på tre måneder - det kan jeg gøre bedre). Mit tal for det farlige fedt mellem organerne var heldigvis stadig lavt. I maj måned ved første besøg havde jeg en ambition om en bedring i både fysisk alder og fedtprocent, men ser jeg på de seneste tre måneder, var det ikke at forvente. 

psyke
Jeg arbejder meget med min mentale sundhed for tiden (måske jeg vover at dele lidt om den ret personlige proces en dag...), da jeg efterhånden har indset, at jeg 'bærer på' en masse, som i hvert fald ikke fremmer min generelle sundhed og ønske om at regulere min vægt (læs: vægttab).
Heldigvis kunne Frede se en bedring, idet mine spændinger omkring kæbe var mindsket meget. Spændinger i kæben påvirkes generelt af tankemylder, stress, frustrationer og lignende. Desuden viste VEGA tjekket en bedre balance mellem krop og hoved. Skulderregionen var også bedre, hvilket jeg også selv har bemærket. Det er 7-9-13 ved at være et par måneder siden, jeg sidst besøgte min fysioterapeut (læs: heldigvis!).

indre funktioner & kosttilskud
Her skulle virkningen af mine mange kosttilskud vise sig og der var heldigvis fremgang på flere områder. Størst med hensyn til udrensning af al den ophobede syre, jeg havde i kroppen. Afgiftningen var meget tydeligt på iris-billederne i sammenligning med billederne fra sidst. Efter Fredes udsagn havde jeg sprunget et step over, da mine billeder typisk lignede dem, man så for step et og tre. Skøn nyhed. Kosttilskud og kost uden korn har altså hjulpet min krop til at udskille noget af al syren, perfekt.
Min iris viste dog stadig tydelige tegn på problemer med blodsukkerbalancen, men det kan jeg også sagtens skrive under på. Bugspytkirtel, lymfe, tynd- og tyktarm har stadig brug for en hånd for at få styr på blodsukkeret og her skal sukkeret selvfølgelig helt ud af kosten (læs: jeg fortsætter kampen mod sukkeret).
Til hjælp med sidstnævnte blev et par nye kosttilskud tilføjet og nogle af de tidligere nedreguleret en smule. Der bliver ikke de store penge at spare, men her vælger jeg fortsat at investere. Resultaterne viste i hvert fald, at det ikke har været spildt indtil nu - selv om ingen selvfølgelig kan se, om andre faktorer har spillet ind. Skade har de i hvert fald ikke gjort.

kosten
Ikke de store nyheder her. Min LCHF-inspirerede kost skal jeg blot fortsætte. Min krop er fortsat ikke glad for hvede, sukker, stivelse (herunder bælgplanter og rodfrugter), majs, rejer/ skaldyr og svinekød. Jeg savner ingen af dem. (læs: ud over sukkeret, kan man sige). Jeg tror ikke, jeg havde husket svinekødet sidst, jeg skrev herinde. Det er faktisk ret logisk for mig, at det er med, for jeg bryder mig ikke om svinekød (læs: ud over en god pølse indimellem).

Det var lige 'billedet' af MIN sundhed pt. Fremover hedder den 'projekt stabilt blodsukker'.
'Jeg må spise alt det sukker. Jeg vil. Bare ikke i dag.'

to be continued...

2 kommentarer:

 1. Spændende indlæg, Sveske. Som jeg vist har sagt før, så lyder det som om du er på rette vej. Og hvis man er det, så betyder farten man bevæger sig med jo mindre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Søde Jane,
   Tak. Ja, det er dejligt, jeg er kommet i gang med hele den her proces. Jeg glæder mig meget over selv de små skridt ;-)
   KH
   - frk. sveske

   Slet