lørdag den 18. august 2012

lækker restemad #4: frittata muffins

 

Lækre ægge-muffins, som passer til både morgenmad og frokost. De er nemme at lave og kan fyldes med diverse rester af proteiner og grøntsager. Endnu en nem og lækker reste-opskrift.

frittata muffins
(10 store muffins)

6 æg
3 æggehvider
1 dl fløde 38 %
tørret chili
urtesalt
peber

forslag til fyld - erstat med rester fra dit køleskab:
2-3 store buketter broccoli
5-7 grønne asparges
2 krydrede pølser (alm. str.)
25-30 g cheddar i tern

fremgangsmåde:
1) Skær broccoli, asparges og pølser i mindre stykker.
2) Blanchér grøntsagerne i kogende vand eller rest dem kort på panden - skal ikke færdigsteges.
3) Pisk æggene med æggehvider, fløde og krydderier.
4) Kom fyldet i æggene undtagen osten.
5) Fordel æggemassen med en stor ske i 10 store muffinforme - gerne af silikone.
6) Top til sidst med cheddar i små tern.
7) Bag muffins'ene ved 200 grader varmluft i ca. 20 min.




8 kommentarer:

  1. Smukt! Er det siliconeforme? Hvor er de købt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Tak skal du have.
      Ja, det er silicone. Det er mærket Cook & Baker, som fåes i Imerco bl.a. Jeg har fået dem i gave ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  2. Svar
    1. Hej Anne,
      Det er de - prøv dem ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  3. kan man måske bruge græsk yoghurt i stedet for fløde? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan sagtens erstatte fløden med et andet mælkeprodukt eller kokosmælk fx
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Kan man undlade de ekstra æggehvider?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, evt. tilsæt 1-2 ekstra æg, så der er nok æg i.f.h.t. mængden af fyld.
      KH
      - frk. sveske

      Slet