Lækre ægge-muffins, som passer til både morgenmad og frokost. De er nemme at lave og kan fyldes med diverse rester af proteiner og grøntsager. Endnu en nem og lækker reste-opskrift.
frittata muffins
(10 store muffins)6 æg
3 æggehvider
1 dl fløde 38 %
tørret chili
urtesalt
peber
forslag til fyld - erstat med rester fra dit køleskab:
2-3 store buketter broccoli
5-7 grønne asparges
2 krydrede pølser (alm. str.)
25-30 g cheddar i tern
fremgangsmåde:
1) Skær broccoli, asparges og pølser i mindre stykker.
2) Blanchér grøntsagerne i kogende vand eller rest dem kort på panden - skal ikke færdigsteges.
3) Pisk æggene med æggehvider, fløde og krydderier.
4) Kom fyldet i æggene undtagen osten.
5) Fordel æggemassen med en stor ske i 10 store muffinforme - gerne af silikone.
6) Top til sidst med cheddar i små tern.
7) Bag muffins'ene ved 200 grader varmluft i ca. 20 min.
Smukt! Er det siliconeforme? Hvor er de købt?
SvarSletHej,
SletTak skal du have.
Ja, det er silicone. Det er mærket Cook & Baker, som fåes i Imerco bl.a. Jeg har fået dem i gave ;-)
- frk. sveske
Haps, de ser gode ud :-)
SvarSletHej Anne,
SletDet er de - prøv dem ;-)
- frk. sveske
kan man måske bruge græsk yoghurt i stedet for fløde? :)
SvarSletDu kan sagtens erstatte fløden med et andet mælkeprodukt eller kokosmælk fx
SletKH
- frk. sveske
Kan man undlade de ekstra æggehvider?
SvarSletJa, evt. tilsæt 1-2 ekstra æg, så der er nok æg i.f.h.t. mængden af fyld.
SletKH
- frk. sveske