lørdag den 17. november 2012

weekend lækkerier #7: nøddeklumper


Fredag var jeg alene hjemme hele dagen, så hvorfor ikke udnytte freden til lidt køkkensysler. Fredag er = weekend og der må lidt lækkerier på menuen ;-)
Inspirationen til disse sprøde, søde, knasende klumper stammer fra Natural Noshing. De er super nemme og hurtige at lave - det er som altid tørretiden, som er en prøvelse.

nøddeklumper
(12-15 stk.)

100 g blandede nødder*
et drys salt
15 g kokossukker
1 spsk agavesirup
2 spsk kokosmælk
2 spsk nøddesmør**
½ tsk vanillepulver
1 spsk hørfrø

*jeg brugte en blanding af mandler, cashewnødder, valnødder og pistacienødder
**jeg brugte mandelsmør

fremgangsmåde:
1) Hak nødderne groft og rist dem på en tør, varm pande til de dufter og tager lidt farve. Drys med salt og sæt dem til side.
2) Smelt kokossukker og agavesirup sammen under omrøring i en gryde ved middelvarme i 5-7 min.
3) Tilsæt kokosmælk, nøddesmør, vanille og kog indtil massen er blød og ensartet. Skru op for varmen og kog et par minutter til massen tykner.
4) Tag gryden af varmen og bland nødder samt hørfrø i massen. Lad den afkøle en smule, hvis den er meget flydende.
5) Sæt klumper af nøddemassen på et stykke bagepapir med to spiseskeer.
6) Afkøl nøddeklumperne i køleskabet til massen er stivnet.

tip!
Variationsmulighederne er uendelige med denne opskrift - brug dine favoritnødder og tilsæt de krydderier du foretrækker.

8 kommentarer:

  1. Hvor ser de gode ud. Ligner næsten brændte mandelklumper :)

    Er det det tykke fra kokosmælken du bruger?
    For tænker om man måske kunne erstatte det med alm fløde, er nemlig lidt for nærig til at åbne en dåse kokosmælk for kun 2 spsk, når jeg ikke lige står og skal bruge kokosmælk til anden idag ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Signe,
      De er lækre, men bliver ret klistrede, så det er ikke nogle man skal sidde og fedte med i fingrene. Tænker, det skyldes at nøddesmørret ikke stivner fuldstændigt.
      Jeg tror godt, du kan erstatte med fløde, for det bliver jo en slags karamel-agtig masse. Jeg brugte den blandede kokosmælk.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hmmm ... nu må jeg altså lige spørge ... frk sveske ... kan man virkelig sige at disse lækre sager er "uden sukker"? De indeholder jo både kokossukker og agavesirup ... er det ikke også en form for sukker, eller hva? Lige sådan med drømmekagen fra forleden. 1½ dl kokossukker er dog en del ...
    Bare lige en tanke fra Rosa, som altså er her endnu ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rosa,
      Dejlig, du er med endnu.
      Hmm... jeg tænker sukker som det hvide stads, der sender blodsukkeret på himmelflugt. Det er måske en tilsnigelse at putte dem i den kategori, men betydningen for mit blodsukker er kæmpe, om der er tale om almindelig hvidt sukker (GI 92) eller som her kokossukker (GI 35).
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Hvor ser det lækkert ud! Tak for opskriften, det skal jeg helt sikkert prøve:)
    God aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Signe,
      Selv tak da ;-)
      Jeg hører gerne, hvad du synes om dem, når de er blevet afprøvet.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Ej, hvor ser de fantastisk lækre ud, men mon ikke man kunne finde en let mere "sukkerfri" version - jg er ihvertfald allerede gået i gang med at granske min hjerne for ideer ;)

    xxoo, Amelia
    blog om MAD og SPISEFORSTYRRELSER: weweremeanttosparkle.wordpress.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Amelia,
      Jo, det tror jeg er muligt. De behøver nok ikke være helt 'covered', men skal bare være noget til at klistre nødderne sammen.
      Lad mig endelig høre, hvis du får strikket en lækker opskrift sammen ;-)
      KH
      - frk. sveske

      P.S. Synes dog ikke kokossukkeret er slemt for mit blodsukker. Det er jo weekend lækkerier.

      Slet