butternutsuppe med appelsin, chili & kokos
(1½-2 liter)
1 stor butternut
1½ spsk olivenolie
1 tsk groft salt
1 spsk kokosolie
1 porrer eller 2 løg
1 frisk rød chili
1 dåse kokosmælk á 400 ml
1 liter vand
2-3 tsk Herbamare urtebouillon
1 tsk cayennepeber
2-3 tsk paprika
saften af 1 appelsin
salt
topping:
lidt kokosolie
frisk kokos i flager
græskarkerner
fremgangsmåde:
1) Del butternut'en i to og fjern kernerne. Skær den i mindre tern med skæl.
2) Bred butternut-ternene ud på bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olivenolie og drys med salt.
3) Bag butternut'en ved 200 grader i 45 min. - rør rundt et par gange undervejs.
4) Rist imens kokosflager og græskarkerner i lidt kokosolie til kernerne popper og kokos'en tager farve.
5) Efter 30 min. af bagetiden varmes kokosolien op i en stor gryde. Svits kort porrer/ løg sammen med den friske chili.
6) Tilsæt butternut, kokosmælk, vand og bouillon.
7) Kog suppen op og lad den simre under låg i 10-15 min.
8) Blend suppen ensartet med en stavblender.
9) Smag til med cayennepeber, chili, paprika, appelsinsaft og salt.
10) Varm suppen igennem og servér med ristet kokos og græskarkerner på toppen.
tip!
Som tilbehør spiste vi lækre svampede squashboller gratineret med ost.
Velbekomme!
mmmm - jeg har godt set opskriften inde hos Xenia - og den lyder bare så lækker - jeg har lavet masser at hokkaidosuppe før, men ikke hvor man bagte den først - men det tiltaler mig helt vildt så jeg må snart prøve at lave den :-)
SvarSletHej Maria,
SletJa jeg lurede også på den og flere andre, men det med at bage græskarret først tiltalte mig. Det blev dog ikke lige i hokkaido-variationen, da jeg havde butternut. Måske hokkaido giver lidt mere smag...
KH
- frk. sveske
Jeg elsker også suppe af butternut, den bliver altid lækker cremet. Jeg bager den ikke først, det står min tålmodighed ikke til, til gengæld bruner jeg grøntsagerne rigtig godt, inden jeg hælder vand over :)
SvarSletDet er faktisk min butternut-debut denne suppe. Den blev ret lækker, men den krævede virkelig noget smagstilsætning ;-)
SletJeg tror helt sikkert suppen skal afprøves med hokkaido en anden god gang.
KH
- frk. sveske
Mums, har haft sådan lyst til suppe i dagevis nu - den her skal helt klart på menuen til aften! ;)
SvarSletxxoo, Amelia
blog om MAD og SPISEFORSTYRRELSER: weweremeanttosparkle.wordpress.com
Hej Amelia,
SletDejligt, du er lidt aktiv herinde og hos dig selv igen. Jeg læser stadig med.
Håber, du fik lavet suppe. Det er virkelig også suppevejr i de her dage, så jeg kan sagtens følge dig. Måske, der også skal suppe på menuen hos mig i aften - trænger i hvert fald til noget, der kan varme og smøre halsen :-S
God fredag.
- frk. sveske
Tak for det, det er dejligt at høre :)
SletJo fik prøvet suppen af og den var simpelthen så god - det er ihvertfald ikke sidste gang jeg laver den. Du må have en god weekend!
Hej igen,
SletDet lyder godt, du havde succes med suppen. Den er god fyldig og giver indre varme.
Ha' en dejlig weekend.
KH
- frk. sveske