lørdag den 24. november 2012

LCHF-tærte med oksekød, peberfrugt & porrer


Onsdag aften kom der tærte på menuen herhjemme. Køleskabets indhold var nemlig lidt trist og der var ingen grund til at fylde op, da turen gik til KBH igen i går og hjem i dag (post is coming up...). Heldigvis var der ingredienser til en lækker tærte med grøn salat 'on the side'.
Tærtebunden blev lavet efter samme opskrift som den kornfrie spinattærte med kylling, men jeg gentager den også lige her.

LCHF-tærte med oksekød, peberfrugt & porrer
(4 pers.)

tærtedej
150 g smør
100 g kokosfiber
50 g sesamfrø
2 spsk fiberHUSK (den gule)
1 tsk salt
1 æg

æggemasse
5 æg
1 dl fløde
sal+peber

fyld
ca. 500 g hakket oksekød
1 rød peberfrugt
1 porrer
chili
salt+peber
en håndfuld revet emmentaler, cheddar el. lign.

fremgangsmåde:
1) Bland kokosfiber, fiberHUSK, sesamfrø og salt.
2) Smuldr smøret i de tørre ingredienser til det samler sig til en dej.
3) Ælt tilsidst ægget i dejen.
4) Rul dejen ud mellem et stykke bagepapir og husholdningsfilm - filmen øverst.
5) Forbag tærtebunden ved 180 grader varmluft i 12 min.
6) Brun det hakkede oksekød og krydr med chili, salt og peber. Tag af varmen.
7) Skær porren i tynde ringe og peberfrugten i strimler. Svits kort på en varm pande.
8) Fordel oksekød og grøntsager på den forbagte tærtebund.
9) Pisk æg og fløde sammen med salt+peber. Hæld æggemassen over tærten og top til sidst med revet ost.
10) Bag tærten ved 180 grader i 20-30 min.
  
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar