søndag den 4. november 2012

frk. sveskes thaisuppe med kylling


Regnvejr og kulde indbyder bare til suppe, så det kom der helt impulsivt på menuen herhjemme fredag aften. Den blev lavet ud fra køleskabets indhold og lysten til stærk mad, derfor thaisuppe. Det er ikke suppe, jeg har gjort det mest i, men den blev virkelig vellykket og derfor er opskriften skrevet ned og nu deler jeg den også med jer. Det er lækker suppe, som giver indre varme i den kolde tid. Perfekt i regnvejr.

frk. sveskes thaisuppe med kylling
(2 pers.)

½ spsk kokosolie
2-3 fed hvidløg
2 stk rød karrypasta - kun 1 tsk hvis du ikke ønsker en stærk suppe
3 cm frisk ingefær
2 friske tomater
1 gul eller rød peberfrugt
1 limefrugt, saften
2 kaffir limeblade
1 tsk gurkemeje (kan udelades)
½ l hønse- eller grøntsagsbouillon
1 ds kokosmælk - brug evt. kun den fede del i toppen af dåsen
2 kyllingefileter
salt

topping:
ristede cashewnødder

fremgangsmåde:
1) Skær tomater, peberfrugt og kylling i tern, så det er klar til brug.
2) Hak eller pres hvidløg og riv ingefæren på et rivejern.
3) Varm kokosolien op i en gryde. Tilsæt hvidløg, ingefær og karrypasta, svits kort.
4) Tilsæt tomater og peberfrugt og svits 1-2 min.
5) Hæld bouillon og kokosmælk i gryden og lad koge op.
6) Kom kyllingen i sammen med limesaft, limeblade og evt. gurkemeje
7) Lad suppen simre i 20 min. under låg til kyllingen er gennemkogt.
8) Smag suppen til med lidt salt og evt. ekstra limesaft.
9) Servér suppen i varme skåle toppet med ristede cashewnødder.

Velbekomme!

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hej Signe,
      Den blev virkelig også lækker smagfuld og spicy ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  2. Den ryger på min to-do-liste :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. God plan! ;-)
      Den er lækker.
      KH
      - frk. sveske

      Slet