torsdag den 25. oktober 2012

kylling i karry med peanut & kokos


Jeg har aldrig været mester i de der wok-agtige retter, men jeg forsøger mig af og til. Skal jeg selv sige det, så blev denne ret temmelig vellykket. Inspirationen var fra Tatjana, men da jeg ikke er meget for svinekød blev det i stedet kylling i karry. Retten er hurtig og nem (læs: jeg er fan!). Jeg spiste den sammen med en gang broccoli-'ris'.

kylling i karry med peanut & kokos
(2-3 pers.)

400-500 g kyllingefilet i tern
½ spsk karry
1 spsk kokosolie
1 porrer
1 grøn peberfrugt
½ løg
2 kaffir limeblade
1 tsk Herbamare bouillion
1 ds kokosmælk - kun den faste del
1 spsk peanutbutter
1 håndfuld nødder fx peanuts eller ristede cashewnødder 

forslag til topping:
kokosmel
æble i tern
banan
rosiner  

fremgangsmåde:
1) Snit grøntsagerne i mindre stykker.
2) Varm kokosolien op på en pande med høje kanter og rist karryen kort deri.
3) Tilsæt kyllingen og lad den brune kort.
4) Tilsæt grøntsagerne og steg under omrøring til de er møre.
5) Kom kokosmælk, peanutbutter, boullion og limeblade på panden.
6) Varm retten godt igennem og kog ved jævn varme til saucen tykner.
7) Smag til med salt, karry og evt. Sukrin
8) Servér retten med fx broccoli-'ris'.

Velbekomme!

6 kommentarer:

  1. Mmm lyder så lækkert!!!!
    Den vil jeg også lavet snart - mums

    God aften
    Kh maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria,
      Det blev en ret lækker ret og jeg glæder mig allerede til frokost, for når jeg er alene i husholdningen er der jo gode rester ;-)
      Lad mig endelig høre, hvad du synes om den ;-)
      Ha' en skøn fredag.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Det ser sørme lækkert ud!
    Hvordan laver du broccoli "risene"?

    MVH Anna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anna,
      Mange tak.
      Jeg blender bare broccolien i minihakkeren og damper den i microovnen (fy fy) ved at komme lidt vand ved og film over. Du kan også overhælde dem med kogende vand, men jeg synes de bliver for smattede.
      Har du ikke en minihakker kan det også lade sig gøre at rive broccolien på et rivejern. Det foretrækker jeg, når jeg laver blomkålsris, da det giver mere bid - men nogle gange må det gerne få lidt stærkt ;-P
      Held og lykke med det.
      God fredag til dig.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Muuuuuums :D Elsker desværre peanutbutter, så har det ikke længe hjemme ad gangen, men det skal da prøves :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Stine,
      Uha, jeg kan også godt falde lidt for dybt i peanutbutter-krukken, men forsøge at holde lidt igen og erstatte med andre nøddesmør. Peanut er i virkeligheden en bælgfrugt (tror jeg nok), som jeg bør holde mig fra, men det er en af mine undtagelser.
      KH
      - frk. sveske

      Slet