onsdag den 3. oktober 2012

paleo banana bread cookies


Brune bananer i vindueskarmen fristede til en gang kage... PaleOMG er altid en lækker inspirationskilde og det gælder også denne opskrift. Jeg måtte dog ændre lidt, da jeg ikke havde alle ingredienser. Det tog de ikke skade af. Det er ikke sprøde cookies, men svampede mini-kager...Uhm!

paleo banana bread cookies
(ca. 25 stk.)

2 modne bananer
16 tørrede dadler, udblødte
2 æg
1 spsk kokosolie, smeltet
1 spsk kokossukker (kan udelades)
1 tsk vanillepulver
2 tsk kanel
4 spsk kokosfiber
½ tsk bagepulver
3 spsk raw kakao
et nip salt
50 g crunchy peanutbutter eller anden nøddesmør

fremgangsmåde:
1) Blend bananer og dadler til puré.
2) Tilsæt æg, kokosolie, kokossukker og vanillepulver.
3) Bland kokosfiber, kakaopulver, bagepulver, kanel og salt - rør i dejen.
4) Rør tilsidst peanutbutteren i dejen.
5) Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir med to spiseskeer.
6) Bag kagerne ved 175 grader varmluft i ca. 20 min.

de rå cookies...

 de bagte cookies...

lækre cookies... uhm!

7 kommentarer:

  1. Ja brune bananer inviterer bestemt til bagning og de her ser bestemt lækre ud

    God dag
    Kh Maria

    SvarSlet
  2. Hold nu op, hvor ser de lækre ud! :)

    SvarSlet
  3. De ser lækre ud! :O) Har du et forslag til hvad man kan ersatte kokosfibrene med - almindelig kokosmel måske? :O)

    SvarSlet
  4. Hej allesammen,
    De er virkelig lækre og nemme at lave. Så der er ingen undskyldninger for ikke at udnytte de brune bananer til en gang cookies som disse. Jeg opbevarer dem på køl og synes de er rigtig lækre helt kolde og dagen derpå.
    @Heidi: kokosfiber kan ikke erstattes med alm. kokosmel, da det langtfra er ligeså fiberrigt. Prøv evt. med mandelmel kombineret med HUSKfiber.
    KH
    - frk. sveske

    SvarSlet
  5. Elsker bananbrød. Har også selv eksperimenteret en del med af finde min favorit opskrift - dog er den jeg nåede frem til ikke ligefrem low-carb venlig, så disse skal da prøves! Og jeg kan godt lide at det er blevet til cookies i stedet for det normale "brød" ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Amelia,
      Jeg har ikke gjort det så meget i bananbrød, men små banankager i cookies-udgave er et hit. De er ikke sprøde, men dejligt søde og svampede. Jeg kan i hvert fald kun anbefale denne opskrift.
      KH
      - frk. sveske

      Slet