onsdag den 24. oktober 2012

squash-pasta a la creme med svampe, chorizo & pinjekerner


Puha, jeg var død oven på tirsdagens træning, da jeg hoppede på et nyt hold efter 'min' step-time. Aftensmaden skulle derfor være nem, så det blev til 'pasta', som heldigvis var forberedt. Derudover havde jeg en gang fløde, som sang på sidste vers. Det blev til en rigtig lækker ret sammen med en bakke brune champignon og en stump chorizo. En anden gang vil jeg bruge retten som tilbehør til kylling.

squash-pasta a la creme med svampe, chorizo & pinjekerner
(2 pers. som tilbehør)

1 lille squash (ca. 250 g)
250 g brune champignon eller blandede svampe
1 lille skalotteløg
1 dl fløde 38 %
5-10 cm chorizo
1-2 spsk. ristede pinjekerner
evt. lidt revet smagfuld ost
salt, peber

fremgangsmåde:
1) Skær løget i små tern, champignon i skiver og svits i lidt smør indtil væsken fordamper.
2) Tilsæt fløde, salt og peber og lad koge ind ved jævn varme i 5-10 min.
3) Imens laves pasta af squash'en med en gulerodsskræller.
4) Rist chorizoen sprød på en anden pande og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
5) Vend squash-pastaen i de cremede champignoner og varm kort igennem.
6) Servér den cremede squash-pasta toppet med ristet chorizo, pinjekerner og evt. lidt revet ost.

Velbekomme!

6 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud. Kødet ville jeg selvfølgelig lige erstatte med noget andet, men sådan er det jo med mig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rikke,
      Det kan man også sagtens i denne ret, så det må du da afprøve. Grøntsager med fløde er da lækkert tilbehør ;-P
      - frk. sveske

      Slet
  2. Mums det ser godt ud. Jeg har selv spist squash for første gang i aften. Det var ikke dårligt, og med dine ingredienser ser det da endnu bedre ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Signe,
      Jeg er vild med squash - der er så mange anvendelsesmuligheder og den er god som 'pasta' også med den traditionelle kødsovs ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  3. Det ser lækkert ud! :) Kunne godt finde på at lave retten en dag - bare uden kødet :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heidi,
      Tak skal du have. Det skal du da gøre, tænker lidt soltørrede eller langtidsbagte tomater kunne være en lækker grøn erstatning for chorizoen.
      - frk. sveske

      Slet