lørdag den 27. oktober 2012

kebabdeller med persille


Jeg skulle egentlig have haft disse deller til aftensmad tidligere på ugen, men men... Jeg fik altså først lavet dem til lørdagens frokost. Det blev en hurtig version, så næste gang vil jeg nok lige bruge lidt tid på at hakke løg og persille i minihakkeren, så det bliver mere findelt. Mine deller blev nemlig lidt skrøbelige, da jeg havde hakket løg i hånden (læs: ikke så findelt).

Desuden kom jeg efterfølgende til at tænke på, er der ikke noget med, at persille ikke bør genopvarmes? På nettet har jeg læst mig frem til, at det blot skal genopvarmes over de 75 grader, så det betyder vel en tur i varm oven for disse deller(?) Der må jeg så lige huske, at de ikke skal med i madpakken eller hvor varm bliver maden af en tur i microovnen?

kebabdeller med persille
(24 stk.)

500-600 g hakket oksekød
1 æg
½ lille bt persille
½ løg
2 fed hvidløg
1-2 spsk Kebab-krydderi (Santa Maria)
1 spsk HUSKfiber (den grønne)
2 tsk urtesalt
peber
kokosolie eller smør til stegning

fremgangsmåde:
1) Kom det hakkede oksekød i en skål og slå ægget ned i.
2) Skyl persille grundigt og hak sammen med løg i minihakkeren til det er findelt.
3) Pres hvidløget og tilsæt sammen med løg og persille.
4) Tilsæt til sidst krydderi, fiber, salt og peber og rør farsen ensartet.
5) Smelt kokosolie/ smør på en varm pande.
6) Form deller af farsen med en spiseske og den ene håndflade.
7) Lad dellerne brune på begge sider og læg dem derefter i et ovnfast fad.
8) Steg dellerne færdige i ovnen ved 200 grader i ca. 6-8 min. (afhængig af størrelse).

tip!
Dellerne kan også steges på bagepapir i ovnen uden at brunes først. En tur på panden giver blot en lækker skorpe.


Velbekomme!

6 kommentarer:

  1. Det ser godt nok lækkert ud!!!
    Det med persillen er bare en skrøne - min søde mand som er kemiingenør har lært mig, at det stammer tilbage fra dengang man havde kobbergryder, hvor nogle bakterier i persillen kunne reagere med kobberet - så medmindre du benytter kobbergryder, er det ikke aktuelt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vikki,
      Tak for udredningen ;-) Jeg glæder mig til at nyde resten af dellerne uden bekymringer om 'farlig' persille :-P
      God aften.
      - frk. sveske

      Slet
  2. Og jeg er kun en smule misundelig ;-) jeg må have prøvet dem snarest!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej igen,
      Der er ikke andet for ;-)
      God søndag!
      - frk. sveske

      Slet
  3. Sikke nogle skønne deller.
    Det bedste og mest grundige svar mht persille har jeg set her
    http://www.foodoflife.dk/Artikler/Tema/Myter/Persille_genvarmes_ja.aspx

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Henriette,
      Tak for rosen og linket.
      Nu er den myte aflivet ;-)
      God søndag.
      KH
      - frk. sveske

      Slet