tirsdag den 2. oktober 2012
kyllingedeller med spinat & sesam
Endnu en sund back-up til fryseren blev lavet søndag, nemlig kyllingedeller. Opskriften er inspireret af MissMuffin, men jeg har ændret lidt, da jeg ikke ville tilsætte mel. Jeg har ikke altid været glad for opvarmet spinat, men efter babyspinaten er blevet en fast del af salatskålen, er jeg begyndt at eksperimentere med den frosne spinat. Dellerne er nemme, da de sagtens kan steges i ovnen ;-)
kyllingedeller med spinat & sesam
(ca. 25 stk)
ca. 500 g kyllingfilet
150 g optøet spinat
2 store håndfulde frisk basilikum
½ dl sesamfrø
1 æg
2 spsk HUSK
3 tsk urtesalt
peber
evt. 2 fed hvidløg
fremgangsmåde:
1) Skær kyllingen i mindre stykker og hak den fint i minihakkeren.
2) Hak den optøede spinat og basilikum.
3) Rør kylling, spinat, basilikum sammen med æg, sesam og krydderier.
4) Tilsæt til sidst HUSK indtil farsen bliver tilpas fast.
5) Form deller med en spiseske og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
6) Steg dellerne ved 200 grader i ca. 20 min. - vend dem halvvejs.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej Sveske.
SvarSletDet er så fedt når man kan tage lækkerier ud af fryseren. I søndags lavede jeg en kæmpe portion falafler - mmmm (-;
Jeg har faktisk også en gang lavet disse deller og jeg syntes de er vildt gode. Tror jeg vil lave nogle i weekenden så jeg også har i fryseren.
God aften
Kh maria
Hej Maria,
SletJeg er helt enig! Det er med til at gøre de sunde valg lidt nemmere, når der er hurtige løsninger i fryseren.
Falafler lyder heller ikke værst, selv om jeg undgår bælgfrugter ;-)
God dag.
- frk. sveske
mmm Jeg elsker at have den slags i fryseren.
SvarSletJeg kan desværre ikke spise kylling men mon ikke kalkun bryst kan bruges som erstatning.
Bruger du slet intet extra fedtstof- jeg tænker at så magert kød må blive meget tørt ? Jeg plejer altid at give det lidt fløde eller olivenolie.
Hej Henriette,
SletJo, jeg vil tro, du sagtens kan erstatte med kalkun.
Jeg synes ikke, mine blev tørre, men jeg tilføjede også æg'et. En sjat fløde ville nok ikke skade...
- frk. sveske
Hej Sveske, jeg har lige et spørgsmål til det HUSK der :) Jeg vil gerne selv prøve det af nemlig, da jeg kan se, at det mange steder kan bruges som erstatning for mel, men jeg er lidt i tvivl om hvilken slags man bruger. Umiddelbart kan jeg finde tre forskellige slags: en i kapsler (I think not), en som pulver og en der hedder specifikt til bagning. Er det sidstnævnte du bruger, eller kan man også bruge den der "bare" er pulver? Og hvor meget vil du skyde på at en skefuld vejer - altså hvor meget 'behøver' man at købe for at kunne prøve det uden at have kæmpe overskud, hvis man ikke får brugt det så ofte?
SvarSletPå forhånd tak for hjælpen :D
Hej Xenia,
SletJeg bruger typisk den i groft pulver i en pakke med grøn top. Kan også fåes økologisk fra Urtekram i en pose. Jeg forsøger at skrive i opskriften, hvis jeg bruger den gule til bagning, som er det helt fine pulver. Er du ligeglad med at tilsætte lidt mel, som man ellers gør i fars, så er det jo også en mulighed evt. I en glutenfri variant.
Håber, du får held med opskriften ;-)
- frk. sveske
Du kan også købe det billigt hos grønthandlerne på Nørrebro, hvis du bor i København. Det er også lidt billigere i Sverige.
SvarSletDu skal have fat i det, der er pulveriseret.
Hej,
SletHer i provinsen er det typisk billigst i supermarked eller på nettet, men tak for tippet.
Jeg bruger nu bare den grove i denne opskrift.
- frk. sveske
Jeg glæder mig SÅ meget til at prøve dem her. Elsker alle mulige ting tilføjet til frikadeller (forholdsvis fiske- eller kyllingefrikadeller ;) )
SvarSletxxoo, Amelia
Det skal du da gøre, de er lækre og saftige. Dejligt at have backup i fryseren til de dage, hvor det skal gå stærkt med aftensmaden eller i madpakken.
SletKH
- frk. sveske