torsdag den 20. december 2012

lun rødkålssalat med appelsin, granatæble & peanuts


Resterne af en gang snittet rødkål er altså ikke så spændende, men men det er der råd for. En tur på panden og det bliver lækkert saftigt og skønt tilbehør. Når kålen er snittet og klar til brug i køleskabet er det også virkelig hurtigt og nemt at bikse sammen - det er noget, jeg er tilhænger af i hverdagene, hvor aftensmaden ikke skal være alt for længe undervejs på grund af tidspunktet og sulten oven på dagens træning. Her er denne lune kålsalat lige i øjet.

lun rødkålssalat med appelsin, granatæble & peanuts
(1-2 pers.)

2-3 store håndfulde snittet rødkål
1 klat god øko smør
1 appelsin
½ granatæble, kernerne
lille håndfuld grofthakkede peanuts

fremgangsmåde:
1) Smelt smørret på en varm pande.
2) Tilsæt rødkålen og saft af halvdelen af appelsinen.
3) Lad kålen simre i ca. 3 min. til den bliver blødere og farvet, men stadig har bid.
4) Tag af varmen og hæld i en skål.
5) Skær den sidste halvdel af appelsinen i små stykker.
6) Top salaten med appelsinstykker, granatæblekerner og de hakkede peanuts lige før servering.

Glædelig Jul.

5 kommentarer:

  1. En tur på manden, Sveske? Det var da en lummer start på den salat ;-) Den vil jeg prøve!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe, Jane ;-)
      Lummer tyrkfæjl herfra.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Øv Jane, det ville jeg jo have skrevet! :-)

    /Anita

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anita,
      Hvor er det dejligt at vide, at jeg har sådan nogle vågne læsere derude ;-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Hot mand alligevel ;) Høhø

    SvarSlet