mandag den 10. december 2012
julelækkerier #2: chokolader med kanel & mandler
Da jeg alligevel havde gang i smeltet chokolade forleden til hindbær-marcipanen, tænkte jeg, at en gang chokolader var på sin plads. De skulle smage af 'jul' - derfor kanel, som jo er 'smagen af jul'. Desuden er jeg vild med ristede mandler, så det blev til chokolader med ristede mandler og kanel = smagen af jul!
chokolader med kanel & mandler
(15 stk.)
100 g mørk chokolade 85 %
30 g mandler
½-1 tsk kanel
fremgangsmåde:
1) Rist mandlerne på en tør pande til de tager farve.
2) Hak mandlerne groft og bland med kanel.
3) Smelt chokoladen over vandbad.
4) Kom lidt kanel-mandler i hvert hul i en silikoneformen eller i bunden af en stor form.
5) Hæld chokoladen over og bank luft ud.
6) Sæt chokoladerne på køl til de er stivnet og kan tages ud af formen.
Nyd chokoladerne sammen en god kop krydret the.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det lyder som den LÆKRESTE chokolade - de skal helt klart prøves af, når der skal laves julekonfekt :)
SvarSletxxoo, Amelia
Hej Amelia,
SletDe er lækre og smager virkelig af JUL - jeg er forelsket i kanel ;-)
KH
- frk. sveske
Åh, ja kanel er bare det bedste ;)
SletENIG!
Slet