søndag den 16. december 2012

julelækkerier #4: brændte mandler



I går fik jeg lavet lidt flere julelækkerier herhjemme. Den nye Sukrin Gold skulle nemlig afprøves til en gang brændte mandler. Brændte mandler er noget, der for mig altid har hørt julen til. Jeg elsker duften i gaden, når der er julehandel. Sukrin Gold har en smag, som minder lidt om brun farin og gør den derfor rigtig god til de brændte mandler og så er den mere venlig mod blodsukkeret ind min ellers foretrukne kokossukker.

brændte mandler

200 g mandler
1 spsk kanel
½-1 dl Sukrin Gold
evt. lidt vand

fremgangsmåde:
1) Rist mandlerne med kanel på en middelvarm pande.
2) Tilsæt Sukrinen (+evt. lidt vand) og vend rundt til den er fordelt på mandlerne.Pas på temperaturen, så Sukrinen ikke brænder på.
3) Hæld mandlerne af panden og over på et stykke bagepapir til afkøling.
4) Bræk mandlerne fra hinanden og opbevar dem i en lufttæt beholder.



6 kommentarer:

  1. Hej Sveske kan mon bruge alm sukrin eller sukrinmelis ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej m.egsvang,
      Du kan sagtens lave dem med alm. Sukrin. Melis går vist ikke.
      God fornøjelse med opskriften.
      Glædelig Jul.
      - frk. sveske

      Slet
  2. Spændende med Sukrin Gold, det må jeg prøve. Jeg laver gerne mandlerne med almindelig Sukrin, kanel og vaniljepulver. Smager Gold versionen meget anderledes end alm. Sukrin?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa,
      Sukrin Gold minder i smagen om brun farin, så de får en god karamelagtig smag, som er mindre 'kold' end den alm. Sukrin, synes jeg.
      Glædelig Jul.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Hej!
    Jeg vil høre, om du har nogen erfaring med sukrin gold som erstatning for det almindelige brune farin? Ex i kager. :)
    Du skriver smagen minder om, men gælder det også konsistens og fylde?
    Mvh. Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mette,
      Uh, jeg har desværre ikke den store erfaring med at direkte erstatte farin med kokossukker i alm. opskrifter - ud over som topping på en LCHF-udgave af Drømmekage ;-) Tænker lidt, at den garanteret også går fint på en LCHF-udgave af Brunsviger, men det er ikke noget, jeg har afprøvet.
      KH
      - frk. sveske

      Slet