Disse kugler blev til med inspiration fra Summerbirds miniflødeboller med marcipanbund, passionsfrugt i skummet og hindbær-/ lakridsdrys. Jeg udelod dog passionsfrugten, da jeg gerne ville lave dem med en lakridsmarcipan inspireret af Jane (igen igen). Lakrids og chokolade er blevet en meget populær kombination og her sammen med marcipan er det ikke mindre end en succes. Uhm! Så til alle lakridselskere her er konfekten til jer.
lakridsmarcipan med hvid chokolade & hindbær
(10-12 kugler)
100 g hjemmelavet marcipan
1 tsk fint lakridspulver fra Johan Bülow
evt. lidt past. æggehvide
overtræk:
75-100 g hvid chokolade uden tilsat sukker
topping:
frysetørrede hindbær
groft lakridspulver fra Johan Bülow
fremgangsmåde:
1) Ælt marcipanen med lakridspulveret - tilsæt evt. lidt æggehvide, hvis den bliver for tør.
2) Tril lakridsmarcipanen til kugler.
3) Smelt den hvide chokolade over vandbad.
4) Overtræk kuglerne med chokoladen og stil til tørre på et stykke bagepapir.
5) Drys med lakridspulver og frysetørrede hindbær.
tip I
Lad chokoladeovetrækket stivne helt i køleskabet inden servering.
tip II
Konfekten kan også opbevares en uges tid i køleskabet eller fryses til senere brug.
Glædelig Jul.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar