fredag den 14. december 2012

oksedeller med feta & jalapenos


Til afveksling fra kyllingen lavede jeg onsdag aften en gang oksedeller med lækker fed feta og stærke syltede jalapenos, som begge var rester i køleskabet. De gør sig rigtig godt i deller i den kombination, skal jeg hilse at sige. Desuden er det nemt at lave deller, hvis man er tilfreds med at stege dem i ovnen. Jeg har ellers altid haft dem på panden for at få den lækre mørke (læs: næsten sorte) stegeskorpe, men jeg må indrømme, at jeg bliver mere og mere tilhænger af at smide dem i ovnen og klare opvasken eller tilbehøret mens de steger. Disse fik da også en pæn brun farve ved, at jeg gav dem grill de sidste minutter.

oksedeller med feta & jalapenos
(ca. 25 stk.)

400 g hakket oksekød
100 g ægte feta af gede-/fåremælk
2 æg
syltede jalapenos efter smag
2 tsk tørret basilikum
2 tsk urtesalt

fremgangsmåde:
1) Tænd oven på 180 grader varmluft.
2) Rør alle ingredienserne til fars.
3) Sæt deller i passende størrelse på en bageplade beklædt med papir - der skal være god afstand, for de væsker en del afhængig af kødets fedtindhold.
4) Steg dellerne ved 180 grader i 10-12 min. Sæt dem evt. øverst i ovnen på grill de sidste 2-3 min.

tip I
En god gang hjemmelavet tzatziki ville klæde disse oksedellerne, måske i en sandwich eller med grønt tilbehør.

tip II
Lav dobbelt portion og smid resten i fryseren til madpakkerne eller nem aftensmad en anden dag.

3 kommentarer:

  1. Du kan altså noget med deller :) og gode smagssammensætninger
    Jeg bruger efterhånden næsten kun ovenen- jeg steger dog ved lidt højere temperatur og så synes jeg at kød med lidt højere fedt % generelt bliver bedst i ovnen-somom de får en pænere skorpe.

    kh

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Henriette,
      Jeg er vild med deller - altså undtagen dem af svinekød ;-) Der skal variation til, men det er bare et hit med nogle på frost til madpakke og nem aftensmad. Er noget mere spændende end stegt kyllingefilet i min optik.
      Jeg er enig mht. fedt%, der er jeg også begyndt at købe med lidt højere og det hjælper på skorpen på oksedellerne.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hej Sveske.
    Tak for en yderst inspirerende blog :-) Jeg lavede dellerne i går, med lidt ændringer - jeg brugte tørret chili og forårsløg, det kan også anbefales. Skal dog også prøve denne version, er vild med både jalapeños og feta.
    God weekend og glædelig jul :-)
    KH Maria

    SvarSlet