søndag den 21. oktober 2012

kålklatter uden ost & nødder


Kålklatter er blevet en fast til af min kost og en af mine favoritter. Jeg har tidligere lavet grønne kålklatter med spidskål og blomkålsklatter. De er perfekte til at erstatte brødet i alle mulige henseender - jeg bruger dem som sandwichbrød, burgerbolle, pizzabund etc.
Denne gang forsøgte jeg mig med opskriften uden ost og nødder/ kerner. Det fungerede fint, men jeg foretrækker nu nok klatterne med ost og nødder eller kerner. Skulle køleskabet dog være uden de ingredienser, kan de sagtens laves uden. Dog vil jeg foreslå at give dem lidt mere tykkelse end mine og eventuelt smøre bagepapiret med lidt olie - mine hang i.

kålklatter uden ost & nødder
(5 store)

1 lille øko spidskål (250-300 g - eller andet kål)
50 g squash
1 æg
1-2 spsk HUSK (den grønne)
2 håndfulde frisk basilikum
½ tsk tørret chili
1 tsk urtesalt

fremgangsmåde:
1) Hak kålen og basilikum fint i minihakkeren eller foodprocessoren.
2) Riv squashen groft og vrid den for væske.
3) Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Er den for blød tilsæt ekstra fiber.
4) Smør lidt olie på et stykke bagepapir og form 5 kålklatter med våde hænder.
5) Bag kålklatterne ved 175 grader varmluft i 25-30 min. - vend evt. klatterne halvvejs.

tip!
Lav en stor portion og frys klatterne ned. Skønt at kunne tage op til nem madpakke eller aftensmad.

Jeg nød et par af klatterne til min frokost lørdag, som bolle til en gang moden cheddar, spejlæg og tacosauce med lyserød coleslaw (læs: coleslaw af savoykål og lilla gulerødder) som tilbehør.


8 kommentarer:

  1. Jeg er også blevet ret vild med kålklatterne, de smager bare så godt og de kan jo varieres i det uendelige og så er det jo genialt at det sagtens kan klare en tur i fryseren.
    Jeg skal forsøge mig med en version med blomkål, broccoli og cheddarost idag (-:

    God søndag tig dig (-:
    Kh maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria,
      Skønt Maria.
      De kan nemlig varieres i det uendelige! Det er fantastisk og skønt at have som backup på frost til mad i en hurtig vending.
      Ha' en dejlig søndag.
      - frk. sveske

      Slet
  2. Haha, jeg troede, det var et ordentligt læs bacon, der lå ved siden af, og så kunne jeg ikke forstå, at du lige pludselig var blevet så vil med det:-)

    God søndag til dig søde sveske!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej søde Trine,
      Arg bacon... hehe, det kender du mig vist godt nok til at vide, at jeg ikke spiser store bunker af ;-)
      Ha' en dejlig søndag.
      - frk. sveske

      Slet
  3. Dejligt - jeg går jo og prøver at tage mig sammen til en nøddefri uge .... ikke den her uge men nok næste - så er det jo skønt at du har afprøvet de uden ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Henriette,
      Ja, det er lige det med at tage sig sammen. Jeg løber vist tør for mælkeprodukterne i denne uge, så skal den mælkefri uge afprøves, men jeg afgrænser det nu til komælk...
      Glæder mig til at høre, hvordan din uge uden nødder kommer til at forløbe.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Hej :-)

    Jeg vil bare lige sige 1000 tak fordi du gør dig den ulejlighed at lægge disse herlige opskrifter ud, til stor glæde for os andre - TAK for det - og BLIV VED med det ;-)

    Venligst Karen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karen,
      Sikke en skøn kommentar.
      Jeg er vild med at blogge og deler gerne alt det, jeg kan. Skønt at høre, du finder inspiration herinde :-)
      God søndag.
      - frk. sveske

      Slet