ristede kokosflager til topping
pasta af rapsolie, frisk kokos og løg
lime...
Trods meget lavt energiniveau, efter det meste af søndagen helt impulsivt blev brugt på Foodexpo 2012 i Herning, fik jeg lavet den planlagte ret til aftenmad. Nemlig den, jeg omtalte i går, som indeholder frisk kokos (godt, den var klar til brug). Opskriften har jeg fundet hos kødfri fredag.
krydret linseret med kokos
(2-3 pers.)
250 g linser
150 g løg (ca. 1½ løg)
100 g frisk kokos
3 spsk. rapsolie
1 ds. hakkede tomater eller 400 g friske
2 spsk. revet ingefær
½-1 spsk. garam masala
2 tsk. gurkemeje
1 finthakket frisk rød chili
4-5 dl grøntsagsbouillion
limesaft
salt
Sukrin/ sukker
evt. græsk yoghurt (topping)
fremgangsmåde:
1) Kog linserne i rigeligt vand i 10-15 min. Afdryp efterfølgende.
2) Steg hakket løg og det meste af den friske kokos i olie til løgene er bløde. Puré til pasta-konsistens.
3) Varm kokos-/ løgpastaen op evt. med lidt ekstra olie og tilsæt krydderier, tomater, linser og bouillion.
4) Lad retten simre under låg i 10-15 min.
5) Smag til med limesaft, salt og evt. Sukrin/ sukker.
6) Rist resten af kokosen på panden og anvend som topping evt. sammen med græsk yoghurt.
Mums - det er bare lige en ret for mig. Lækker detalje med det ristede kokos :-)
SvarSletHej Malou,
SletDen var virkelig også lækker, skøn vegetarret - glæder mig til endnu en portion i madpakken ;-)
- frk. sveske
Hold fast den linseret ser lækker ud! Hvor overskudsagtigt, at du selv lige rister kokos :)
SvarSletDen var virkelig også lækker. Hehe, overskud! Det var nok det sidste jeg havde i går (SÅ godt, jeg ikke valgte sofaen før madlavningen), men jeg havde kun frisk kokos, så valget var enten rå eller ristet og ristet smager bare af mere/ bedre ;-)
Slet- frk. sveske
Rigtig god ide med kokost - det må jeg altså også prøve :-)
SvarSletMange hilsner NamNam
Ja, frisk kokos er ret lækker i den kombination - fungerer jo lidt som kokosmælk i retten.
SletLad mig endelig høre, hvad du synes.
God weekend
- frk. sveske