mandag den 19. marts 2012

krydret linseret med kokos

hakkede tomater, kokos, løg, gurkemeje, garam masala, chili og ingefær...

ristede kokosflager til topping

pasta af rapsolie, frisk kokos og løg

lime...

Trods meget lavt energiniveau, efter det meste af søndagen helt impulsivt blev brugt på Foodexpo 2012 i Herning, fik jeg lavet den planlagte ret til aftenmad. Nemlig den, jeg omtalte i går, som indeholder frisk kokos (godt, den var klar til brug). Opskriften har jeg fundet hos kødfri fredag.

krydret linseret med kokos
(2-3 pers.)

250 g linser
150 g løg (ca. 1½ løg)
100 g frisk kokos
3 spsk. rapsolie
1 ds. hakkede tomater eller 400 g friske
2 spsk. revet ingefær
½-1 spsk. garam masala
2 tsk. gurkemeje
1 finthakket frisk rød chili
4-5 dl grøntsagsbouillion
limesaft
salt
Sukrin/ sukker
evt. græsk yoghurt (topping)

fremgangsmåde:
1) Kog linserne i rigeligt vand i 10-15 min. Afdryp efterfølgende.
2) Steg hakket løg og det meste af den friske kokos i olie til løgene er bløde. Puré til pasta-konsistens.
3) Varm kokos-/ løgpastaen op evt. med lidt ekstra olie og tilsæt krydderier, tomater, linser og bouillion.
4) Lad retten simre under låg i 10-15 min.
5) Smag til med limesaft, salt og evt. Sukrin/ sukker.
6) Rist resten af kokosen på panden og anvend som topping evt. sammen med græsk yoghurt.


6 kommentarer:

  1. Mums - det er bare lige en ret for mig. Lækker detalje med det ristede kokos :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malou,
      Den var virkelig også lækker, skøn vegetarret - glæder mig til endnu en portion i madpakken ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hold fast den linseret ser lækker ud! Hvor overskudsagtigt, at du selv lige rister kokos :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var virkelig også lækker. Hehe, overskud! Det var nok det sidste jeg havde i går (SÅ godt, jeg ikke valgte sofaen før madlavningen), men jeg havde kun frisk kokos, så valget var enten rå eller ristet og ristet smager bare af mere/ bedre ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  3. Rigtig god ide med kokost - det må jeg altså også prøve :-)
    Mange hilsner NamNam

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, frisk kokos er ret lækker i den kombination - fungerer jo lidt som kokosmælk i retten.
      Lad mig endelig høre, hvad du synes.
      God weekend
      - frk. sveske

      Slet