mandag den 26. marts 2012
chokolade/hasselnød cookies - uden mel & sukker
Disse lækre cookies poppede op hos Erin/ Texanerin Baking i dag og da kæresten er hjemme i Dk, men på kursus, som betyder, at jeg er alene om eftermiddagen var det oplagt at afprøve opskriften samtidig med at dagens aftensmad blev gjort klar. MUMS de er gode!
chokolade/hasselnød cookies - uden mel & sukker
(ca. 20 stk.)
180 g hasselnødder
30 g kokosmel
2 spsk kakaopulver
½ tsk bagepulver
1/8 tsk salt
100 g dadler (udblødt i vand 30-60 min.)
55 g kokosolie (smeltet)
½ tsk vanillepulver
2 spsk agavesirup
50-75 g chokolade (jeg brugte halv mørk- og halv mælkechokolade fra Cavalier uden tilsat sukker, se billede ovenfor)
fremgangsmåde:
1) Hak nødder, kokos og kakao til fint mel i minihakker/ foodprocessor. Hæld 'melet' i en skål, tilsæt salt samt bage- og vanillepulver.
2) Purér dadler, smeltet kokosolie og sirup til en ensartet masse i minihakkeren.
3) Bland de våde ingredienser i de tørre og tilsæt til sidst hakket chokolade.
4) Tril massen til kugler med ca. 2 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et let tryk med en våd spiseske*.
5) Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 10 min.
6) Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden du flytter dem til en bagerist.
*Saml dem evt. lidt i kanten - mine blev lidt løse og skrøbelige.
Jeg er ret glad for konsistensen - sprøde uden på og bløde indeni (rigtig cookies-agtige). De stillede i hvert fald 100 % min cookie-lyst. Prøv dem ;-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Wow, hvor ser de gode ud. Dem kunne jeg godt fristes til at lave :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Me too! De ser lækre ud, Sveske.
SvarSletHej Birthe & Jane,
SvarSletDet synes jeg bestemt I skal gøre - de var overraskende hjemme og skønne til en kop the (hvor jeg i hvert fald tit får lyst til lidt sødt).
- frk. sveske
Dadler har et utrolig højt glykemisk index. Tror du at man ville ku udskifte dem med svesker og stadig få et godt resultat ?
SvarSletHej,
SletDet tror jeg godt, man kan. Jeg synes dog, at svesker smager igennem, når de anvendes i raw kager, men ved ikke hvordan i denne opskrift, når de bages.
- frk. sveske
Uhm de ser skønne ud :) Kokosolie - never tried, hvor kan man lige få fat i det?
SvarSletKærligst
Hej Caroline,
SletDet er de også, synes jeg.
Urtekrams variant (http://www.urtekram.dk/no_cache/produktdetaljerfoedevarer/prodcat/olier_og_eddiker/632/koldpresset_kokosolie_oeko_425_ml/) fåes i større supermarkeder, som føtex og Kvickly.
- frk. sveske
Mon men kan udskifte kokosolien, med en anden slags olie!!??
SvarSletDe ser simpelthen så lækre ud, mums de frister:)
Tak for en utrolig indspirerende blog!
Hej Maja,
SletHmm... den tror jeg er svær, for kokosolie stivner jo ved stuetemperatur.
Glæder mig, du kan blive inspireret herinde :-)
- frk. sveske
Mmm. Har skiftet halvdelen af dadlerne ud med en halv banan og nogle tørre abrikoser. Det gør absolut ikke noget.
SvarSletMaria
Hej Maria,
SletTak for tippet.
KH
- frk. sveske