mandag den 26. marts 2012

chokolade/hasselnød cookies - uden mel & sukker




Disse lækre cookies poppede op hos Erin/ Texanerin Baking i dag og da kæresten er hjemme i Dk, men på kursus, som betyder, at jeg er alene om eftermiddagen var det oplagt at afprøve opskriften samtidig med at dagens aftensmad blev gjort klar. MUMS de er gode!

chokolade/hasselnød cookies - uden mel & sukker
(ca. 20 stk.)

180 g hasselnødder
30 g kokosmel
2 spsk kakaopulver
½ tsk bagepulver
1/8 tsk salt
100 g dadler (udblødt i vand 30-60 min.)
55 g kokosolie (smeltet)
½ tsk vanillepulver
2 spsk agavesirup
50-75 g chokolade (jeg brugte halv mørk- og halv mælkechokolade fra Cavalier uden tilsat sukker, se billede ovenfor)

fremgangsmåde:
1) Hak nødder, kokos og kakao til fint mel i minihakker/ foodprocessor. Hæld 'melet' i en skål, tilsæt salt samt bage- og vanillepulver.
2) Purér dadler, smeltet kokosolie og sirup til en ensartet masse i minihakkeren.
3) Bland de våde ingredienser i de tørre og tilsæt til sidst hakket chokolade.
4) Tril massen til kugler med ca. 2 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et let tryk med en våd spiseske*.
5) Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 10 min.
6) Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden du flytter dem til en bagerist.

*Saml dem evt. lidt i kanten - mine blev lidt løse og skrøbelige.

Jeg er ret glad for konsistensen - sprøde uden på og bløde indeni (rigtig cookies-agtige). De stillede i hvert fald 100 % min cookie-lyst. Prøv dem ;-)

11 kommentarer:

  1. Wow, hvor ser de gode ud. Dem kunne jeg godt fristes til at lave :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Me too! De ser lækre ud, Sveske.

    SvarSlet
  3. Hej Birthe & Jane,
    Det synes jeg bestemt I skal gøre - de var overraskende hjemme og skønne til en kop the (hvor jeg i hvert fald tit får lyst til lidt sødt).
    - frk. sveske

    SvarSlet
  4. Dadler har et utrolig højt glykemisk index. Tror du at man ville ku udskifte dem med svesker og stadig få et godt resultat ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Det tror jeg godt, man kan. Jeg synes dog, at svesker smager igennem, når de anvendes i raw kager, men ved ikke hvordan i denne opskrift, når de bages.
      - frk. sveske

      Slet
  5. Uhm de ser skønne ud :) Kokosolie - never tried, hvor kan man lige få fat i det?

    Kærligst

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Caroline,
      Det er de også, synes jeg.
      Urtekrams variant (http://www.urtekram.dk/no_cache/produktdetaljerfoedevarer/prodcat/olier_og_eddiker/632/koldpresset_kokosolie_oeko_425_ml/) fåes i større supermarkeder, som føtex og Kvickly.
      - frk. sveske

      Slet
  6. Mon men kan udskifte kokosolien, med en anden slags olie!!??
    De ser simpelthen så lækre ud, mums de frister:)

    Tak for en utrolig indspirerende blog!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maja,
      Hmm... den tror jeg er svær, for kokosolie stivner jo ved stuetemperatur.
      Glæder mig, du kan blive inspireret herinde :-)
      - frk. sveske

      Slet
  7. Mmm. Har skiftet halvdelen af dadlerne ud med en halv banan og nogle tørre abrikoser. Det gør absolut ikke noget.
    Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria,
      Tak for tippet.
      KH
      - frk. sveske

      Slet