Oven på en dag med masser af gøremål var jeg også lidt kreativ i køkkenet her til aften. Der blev lavet kokoskylling med inspiration fra Ditte. Her i min 'peanutbutter-periode' skulle der selvfølgelig peanut dip til. Den fandt jeg en opskrift på her. Det grønne tilbehør blev en let salat af salatmix, avocado, babymajs og limesaft. Alt i alt en lækker aftenmad til en lørdag aften.
kokoskylling klar til ovnen...
kokoskylling
(2-3 pers.)
400 g kyllinginderfileter
fuldkornsrismel
saft af 1 appelsin
kokosmel
chiliflager
spidskommen
salt, peber
fremgangsmåde:
1) Dyp hver kyllinginderfilet i fuldkornsrismel, appelsinsaft og kokosmel med krydderier.
2) Læg fileterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
3) Steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. til kyllingen er gennemstegt. Hold øje, så kokos'en ikke bliver brændt.
peanut dip
100 g creamy peanutbutter
½-1 dl kokosmælk
½ dl vand
soyasauce
chilisauce
limesaft
honning
fremgangsmåde:
1) Bland peanutbutter, kokosmælk og vand - varm det forsigtig op ved lav varme til massen er glat og ensformig.
2) Smag til med soya, chilisauce, limesaft og lidt honning.
tip!
Frys den overskydende kokosmælk ned i en isterningpose, så er det nemt lige at tilsætte nogle terninger til en ret en anden dag fx i en gang wok.
Ohh ... det skal godt nok prøves! Hvor ser det bare lækkert ud!
SvarSletHej Lisbeth,
SletSynes også det blev ret vellykket. Den der peanut dip er lige i øjet og selv kæresten spiste den med stor fornøjelse, trods at han ikke bryder sig om peanutbutter rent.
- frk. sveske