lørdag den 17. marts 2012
kokoscreme
Da jeg var ude og handle forleden kom der tre friske kokosnødder med hjem. Jeg har nemlig kig på en opskrift, hvor der skal bruges frisk kokos. Den håber jeg, at kunne dele med jer en af de nærmeste dage.
I dag ville jeg så have hul på en af nødderne og det er nemmere sagt end gjort. Havde læst, at man med fordel skulle lave hul i to ud af de tre fordybninger der er i toppen af nødden, hælde mælken fra og derefter banke på nødden hele vejen rundt til den flækker. Jeg tror ikke hullerne i min var store nok, kunne i hvert fald ikke rigtig få kokossaften ud. Det endte derfor med at nødden røg i fliserne (i min irritation) og flækkede delvist med kokossaft sprøjtende til alle side. Øvelse gør vel mester? - jeg har to mere i køleskabet* at øve mig på ;-)
*Læs mere om opbevaring af kokosnødden her.
Jeg valgte at lave en lækker creme til min eftermiddagssnack med frisk fintrevet kokos. Kokossmagen forsvinder deresværre lidt, men jeg er vild med strukturen i cremen.
kokoscreme
3 spsk. skyr
3 spsk. fintrevet frisk kokos
et drys vanillepulver
evt. sødemiddel eller Sukrin (hvis du har en meget sød tand som mig)
fremgangsmåde:
1) Rør alle ingredienserne sammen og smag evt. til med sødemiddel/ Sukrin.
Jeg nød cremen på toppen af en gang bagt æble snack. Uhm! Luksus til en lørdag eftermiddag på sofaen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Wauw det ser lækkert ud. Det må jeg vist hellere prøve, næste gang jeg ser en kokosnød ;)
SvarSletHej Kristine,
SletDet var i hvert fald lækkert på toppen af bagte æbler. Ristet kokos vil nok give mere kokossmag, så vil jeg forsøge mig med næste gang ;-)
- frk. sveske
uhm lyder bare så lækkert! det kunne jeg godt blive fristet til at prøve kræfter med
SvarSletHej anse,
SletDet synes jeg da, du skal ;-)
Perfekt til den 'søde' tand i weekenden.
- frk. sveske
Det ser rigtig lækkert ud :)
SvarSletDet var det også ;-)
SletTry it.
- frk. sveske
Nej hvor spændende! Lyder også som noget, jeg ville elske at guffe - mmm :-)
SvarSletHehe ja, savner lidt kokossmag, men er vild med konsistensen ;-P
SletVille ikke være tosset på toppen af en klæg chokoladekage - fx dadelkagen: http://frksveske.blogspot.com/2012/03/post-250-selvforklelse-aka-dadelkage.html
God weekend
- frk. sveske