tirsdag den 27. marts 2012

bagekursus vol. III


Hertil aften var det sidste gang på det bagekursus, jeg har deltaget på (se de tidligere indlæg her og her). Der var lagt op til hygge i dag, hvor vi lagde ud med at se/ smage på surdejsbrød, som var frivillig 'hjemmeopgave'. Jeg havde selv svedt det ud og det havde også krævet et besøg hos min mors røremaskine. Men det var interessant/ sjovt at se de mange forskellige resultater af de samme opskrift.
Underviseren havde lavet dej til foccacia og scones, som vi kunne forme efter fantasi og nyde i fællesskab til en kop kaffe. Jeg er ikke lige fan af hvidt brød (læs: udelukker det såvidt muligt), så nøjedes med at smage på en snegl (formet af foccacia-dejen) - så ryger der en pose scones med kæresten på kursus i morgen og resten er røget i fryseren til en anden god gang - måske det kan glæde andre.


foccaciadej

1 l vand
70 g salt
1 pk gær
1 dl olie
durummel
alm. hvedemel
rosmarin - havsalt - olie - vand

fremgangsmåde:
1) Dejen røres elastisk på røremaskine med 'spaden'.
2) Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
3) Form til foccacia, snegle, boller eller andet og lad hæve til dobbelt størrelse.
4) Bag ved 180 grader varmluft til det lyder hult, når du banker i bunden.


tomatkompot
- fx til snegle af foccaciadej

løg i tern
frisk chili
tomatpuré
friske cherrytomater i mindre stykker
finthakket kørvel
finthakket persille

fremgangsmåde:
1) Sautér løgene i olie og tilsæt de øvrige ingredienser.


chokoladescones
(mange)

½ l kærnemælk
½ l mælk
212 g flormelis
75 g bagepulver
1440 g mel
465 g koldt smør
20 g salt
hakket chokolade

fremgangsmåde:
1) Alle ingredienserne køres sammen på røremaskine - kun lige til de er samlet, så smøret ikke bliver for blødt.
2) Rul dejen ud og stik runde scones ud eller del dejen i firkanter. Bages med det samme.
3) Bages ved 180 grader varmluft i 10-12 min. (afhænger af størrelsen)

Som I kan se er det ikke lige de sunde opskrifter, men der var en skøn duft i køkkenet ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar