chicken masala
(2 pers.)
400 g kyllingfilet i stimler/tern
2 spsk rapsolie
2 cm frisk ingefær
1 løg (gerne rødløg)
1 tsk gurkemeje
2 tsk chilipulver
1 spsk garam masala
1 ds tomatpuré
1 dl creme fraiche
½-1 dl yoghurt (evt. græsk yoghurt 4 %)
1 dl vand
salt, peber
limesaft
fremgangsmåde:
1) Hak løg og riv ingefær. Svits i olien til løgene er klare.
2) Tilsæt gurkemeje, chili og garam masala og lad det svitse kort. Bland tomatpuré i.
3) Tilsæt kyllingen og rør godt, til tomat-/ krydderipastaen er godt fordelt og lad kyllingen brune.
4) Tilsæt creme fraiche, yoghurt og vand.
5) Lad retten simre 10-15 min. under låg.
6) Smag til med limesaft, salt og peber.
Servér med raita af yoghurt, agurk, spidskommen og paprika samt eventuelt en sprødstegt pappadam ;-) Sådan nød jeg i hvert fald min chicken masala.
Hej frk. sveske!
SvarSletGud har først set indlægget nu, men hvor dejligt at din version også blev god :-)
God Påske
Laura & Christine
Hej med jer,
SletDen blev rigtig lækker og var nem at lave, så tak for en dejlig opskrift :-)
God påske
- frk. sveske
Hej Sveske :-)
SvarSletEr garam marsala en krydderiblanding? Jeg elsker indisk, men har aldrig prøvet at lave det selv, og det begynder snart at være tiltrængt :-)
Godmorgen Vikki,
SletJa, det er et blandingskrydderi ligesom karry. Jeg køber oftest Santa Marias, som er perfekt til indisk og også krydrede nødder, som her: http://frksveske.blogspot.dk/2012/01/post-200-lrdagsknas.html
Indisk er skønt og man kan sagtens undvære ris og evt. erstatte med blomkålsris eller spise retten med grønt 'on the side'.
God fornøjelse med opskriften.
KH
- frk. sveske
Tusind tak! :-) Jeg kunne godt lige bruge en god kraftig, indisk ret til at give varmen indefra :-)
SvarSletHej Vikki,
SletDet er indisk mad perfekt til, så lad mig endelig høre, hvad du synes ;-)
KH
- frk. sveske
Hej Sveske. Jeg pønser på at få afprøvet denne ret i weekenden, så jeg vil lige høre: Er det den store (140 g) eller den lille (70 g) dåse tomatpure, du har brugt? :)
SvarSletHej Xenia,
SletJeg er ret sikker på, at det er den lille, da det typisk er dem, jeg har i skabet ;-)
God fornøjelse med opskriften.
KH
- frk. sveske
Jeg gik forleden dag og tænkte på, at det egentligt er mærkværdigt, at jeg ikke rigtigt har en livret. Jeg har savnet indisk take-away siden jeg startede på LCHF, og efter at have lavet denne her ret, kommer jeg aldrig til at savne take-away igen, og min nye livret er fundet! Det var SÅ lækkert. Selv den kræsne mand kunne lide det. Vi havde ikke ris, så han spiste pasta til, og det var åbenbart fint - jeg spiste dampet broccoli til, og det var intet mindre end fantastisk! I'm in love!
SvarSletHej Vikki,
SletSådan! Virkelig godt at høre, at opskriften var en succes hos dig. Jeg skal vist også snart have indisk på menuen hjemme hos mig.
Glædelig Jul.
KH
- frk. sveske