torsdag den 6. december 2012

rødkålssalat med hindbærvinaigrette


Rødkål hører julen til, men jeg har aldrig brudt mig om den slatne og sukkersøde udgave, som typisk bliver serveret. Derfor sprød og syrlig rødkålssalat 'is coming up'...
I mit skifte til kornfri er jeg blevet rigtig glad for kål og rødkål er ingen undtagelse. Denne salat er sprød, frisk, sylig og sød på samme tid. Jeg er vild med hindbærrene som et tvist i dressingen. Det er under ingen omstændigheder sidste gang, jeg laver denne salat.
Inspirationen stammer fra Line, som blogger på Mad med hjertet.

rødkålssalat med hindbærvinaigrette

600 g snittet rødkål
1-2 æbler i små tern
30-50 g tørrede tranebær
ristede græskarkerner

vinaigrette:
½ dl æbleeddike eller hindbæreddike
1-2 spsk rå honning
50 g optøede hindbær, mosede
3 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
salt + peber

fremgangsmåde:
1) Bland snittet rødkål med æbletern og tørrede tranebær. Gem kerner til servering.
2) Rør eddike og honning jævnt, tilsæt hindbærmos, olie og citronsaft.
3) Smag vinaigretten til med salt og peber.
4) Vend vinaigretten godt ind i rødkålen og stil salaten på køl et par timer indtil servering.
5) Top med ristede græskarkerner lige før servering.

Jeg spiste salaten i selskab med kyllingedeller med spinat & sesam. Der blev lavet en stor portion deller, så der er en god rest til fryseren.


Velbekomme!

6 kommentarer:

  1. Jeg kan følge dig 100% mht. rødkålen - stod det til mig, så blev den kogte version også skiftet ud med den rå men jeg er ikke sikker på resten af familien er med på den.
    Så indtil videre nøjes jeg med at servere begge dele :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heidi,
      Dejligt, det ikke kun er mig, som er helt mærkelig. Men men jeg er generelt ikke til julemad (der er det nok mig, der er lidt mærkelig), men så er det jo godt, jeg selv kan lave min egen menu.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Det lyder lækkert med hindbærtwist. Den er jeg med på!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jane,
      Den er skøn med hindbærtvist. Prøv den endelig.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Åh jeg er totalt vild med alt kål for tiden. Den her opskrift med et hint af hindbær lyder virkelig lækker. Tak for tippet!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marian,
      Jeg er også vild med kål og det vrimler med det ;-)
      Selv tak, prøv den endelig af.
      God weekend.
      KH
      - frk. sveske

      Slet