Salater behøver ikke altid være store kunststykker med et hav af ingredienser. Denne indeholder blot tre og en lækker dressing af olie og mørk balsamico. Jeg har dog valgt nogle yderst smagfulde ingredienser, som i den grad løfter salaten.
Langtidsbagte tomater er fulde af sødme og passer perfekt sammen med den skarpe parmesan og beske balsamico.
Så efter en gang øko-shopping (læs: hurra! for dage med øko-rabat i supermarkederne) blev der 'ofret' en bakke økologiske cherrytomater til det formål. Jeg er nemlig ofte nærig med de gode tomater, som jo svinder ind til ingenting efter 2-3 timer i ovnen. Det er en fejl fra min side, for smagen vokser jo proportionalt med deres væsketab. Derfor... Note til mig selv: lav flere langtidsbagte tomater - nu kommer de jo også snart i sæson.
Se hvor smukke de er...
Lav gerne
dobbelt portion, når nu ovnen er tændt - de resterende opbevares nemt på
køl i et lufttæt glas overhældt med olivenolie.
simpel salat med langtidsbagte tomater
(en mellemstor skål)
1 bk økologisk salatmix
30-50 g høvlet parmesan
langtidsbagte tomater
250 g cherrytomater
olivenolie
havsalt
oregano (kan udelades)
basilikum (kan udelades)
dressing
olivenolie & balsamico i forholdet 2:1
fremgangsmåde:
1) Skyl tomaterne og del dem i to.
2) Læg tomaterne på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden opad.
3) Dryp med olivenolie og drys med havsalt samt evt. krydderier.
4) Sæt tomaterne i oven 2-3 timer ved 100 grader. Bagetiden afhænger af tomaternes størrelse, vandindhold og hvor tørret, du gerne vil have dem.
5) Lad tomaterne afkøle.
6) Skyl salatblandingen i koldt vand.
7) Bland dressingen og ved godt med salaten.
8) Top med parmesan og de langtidsbagte tomater - servér!
Velbekomme!
Mmm det ser da bare for lækkert ud, det skal prøves:-)
SvarSletHej Trine,
SletDet glæder mig, at du fandt lidt inspiration herinde ;)
KH
- frk. sveske