lørdag den 12. april 2014

chokoladetærte med kokosbund


Her holder vi lørdag eftermiddag på sofaen i selskab med rester af fredagskagen, som var denne lækre chokoladetærte med kokosbund. Opskriften fristede hos Xenia og stammer fra Dittes nye kagebog 'Sunde søde sager'. Chokolade frister mig ret nemt, men lidt lækkerier skal der også være plads til - nu har jeg heldigvis fået luget det daglige indtag ud. Chokolade er og bliver en guilty pleasure, men indtag af chokolade et par gange om måneden skal man huske - det er trods alt en af de vigtig makronutrienter ;) I hvert fald, så nyder jeg i denne weekend lidt god chokolade gennem denne tærte.
Da jeg endnu ikke ejer portions-tærteforme lavede jeg i stedet en stor tærte - hertil kunne mindre bund eller mere fyld have fået på sin plads. Min kant blev ret tyk og dermed lidt tør efter bagning, da det jo 'bare' er kokosmel, som er klistret sammen med olie og æg. Laver du derfor en stor tærte ca. 20 cm i diameter ville jeg nøjes med 3/4 del af portionen til bunden.
Desuden så bliver tærten kun bedre af at blive lavet i god tid, så chokoladeganachen får mindst et par timer til at sætte sig og bunden bliver fast. Som det ses på nederste billede, så havde tærten et lagt bedre snit efter at have tilbagt natten i køleskabet.

chokoladetærte med kokosbund
(20-24 cm eller 4 små tærter)

kokosbund
2 spsk kokosolie
200 g kokosmel
1 spsk Sukrin Gold
1 æg

chokoladeganache
100 g god mørk chokolade 85 %
1 spsk Sukrin Gold

topping

fremgangsmåde:
1) Smelt kokosolie i en gryde.
2) Tilsæt de øvrige ingredienser og rør til en klistret masse.
3) Kom kokosbunden i en form, pres ud i bunden og op ad kanten.
4) Bag bunden gylden ved 180 grader varmluft i ca. 10 min.
5) Mens bunden afkøles - hak chokoladen i groft og kom i en skål.
6) Opvarm kokosmælken i en gryde med Sukrin Gold. Lad det ramme kogepunktet og tag af varmen.
7) Hæld kokosmælken over chokoladen og lad hvile kort.
8) Rør chokoladeganachen blank.
9) Fordel ganachen på den kolde kokosbund og drys med ristede kokosflager
10) Sæt tærten på køl indtil servering - gerne et par timer eller mere.





...enjoy!

_____
Indlægget indeholder affiliatelinks

10 kommentarer:

  1. Årh, hvor ser det altså godt ud!
    Har et lidt mærkeligt forhold til kokos.. Det bliver bare så mærkeligt i min mund! Men jeg MÅ altså give denne her opskrift en chance, for det ser toplækkert og nemt ud! Mums.

    God søndag

    Kærligst,
    Jacqueline

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jacqueline,
      Jeg elsker ristet kokosmel, så derfor faldt jeg straks for denne opskrift. Det er jo lidt kokosmakron i stort format - her er det blot chokoladen, som er i fokus - yummy!
      God søndag til dig også!
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. ser godt ud :) kan sukrin gold skiftes ud med evt muscovado sukker ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte,
      Hvis du ikke har problemer med sukkeret, så kan du sagtens bage tærten med sukker i stedet for sødemiddel.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. herligt må jeg sige. Passede lige i min mund. Hmmm:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Den er SÅ lækker, så vi sender lige Ditte en tanke for den opskrift.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Svar
    1. Hej Rikke,
      Den er genial!
      Kokos og chokolade i skøn forening :D
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  5. Virkeligt en super chokoladetærte, den vil vi lade indgå i påsken her på landet:-)
    Tak for din geniale idé.

    Min veninde har bagt disse smukke påske cupcakes:
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/04/sunde-paske-cupcakes.html
    De blev et hit hos børnene:-)

    En skøn påske med gode traditioner ønskes.
    Lasse

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lasse,
      God idé med en påske-kage ;)
      God Påske!
      KH
      - frk. sveske

      Slet