onsdag den 13. juni 2012

cashew kylling med squash, spidskål & peberfrugt


Aftensmad med alt i en pande er godt, når det skal være nemt. Nemt skal det være, når jeg om tirsdagen er til step fra kl. 17-18, så denne opskrift var perfekt. Jeg har fundet den hos The Healthy Foodie, men erstattet med de grøntsager, som jeg havde på lager (læs: der trængte til at blive brugt).

Jeg har pt lidt krise med hensyn til kød-indtag. Jeg har faktisk ikke lyst til kød, men hvad har jeg så lyst til? Hmm... Mad jeg ikke selv skal lave... Den er ikke nem. Jeg forsøger dog at få kødet gemt lidt i nye opskrifter, så det glider ned alligevel - kan jo ikke leve af æg hele tiden. Korn og bælgfrugter som jeg ellers tidligere har søgt mæthed i, når lysten til kød svigter, er jo dømt ude (har jeg nu heller ikke lyst til).

Tilbage til tirsdagens opskrift, som I får lige her:

cashew kylling med squash, spidskål & peberfrugt
(2 pers.)

2 kyllingfileter (250-300 g)
1 tsk kokosolie
salt, peber
½ squash
½ lille spidskål
1 rød peberfrugt
1 lille løg
1 fed hvidløg

sauce:
3 spsk tamari soya
1½ spsk olie
3 spsk hvidvinseddike
2 spsk mandelsmør
1 tsk tørret chili el. sambal oelek
2 spsk ristede sesamfrø

75 g cashewnødder

fremgangsmåde:
1) Skær kyllingfileterne i tern, hak løg/ hvidløg og skær grøntsagerne i grove stykker.
2) Steg kyllingen i kokosolien på en varm pande til den får farve. Drys med salt og peber.
3) Tilsæt løg og hvidløg og svits yderligere et par min.
4) Tilsæt squash, spidskål og peberfrugt - steg til spidskålen bliver blød, men stadig har bid.
5) Rør imens ingredienserne til saucen sammen og tilsæt den sammen med cashewnødderne.
6) Lad retten varme igennem og servér straks.

6 kommentarer:

  1. Søde kartofler (batat) er ok i moderate mængder ifølge paleo - ved ikke om det kunne være noget :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ditte,
      Måske, jeg har aldrig smagt dem - men er ikke vildt med alm. kartofler. Kan de overhovedet sammenlignes? Hvordan er mængden af stivelse i batat vs. alm. kartofler?
      - frk. sveske

      Slet
    2. De indeholder samme mængde stivelse som almindelige kartofler, men smagen er sødere. Ved faktisk ikke hvorfor de er ok ifølge paleo.

      Slet
    3. Hej igen,
      Så springer jeg over pga. stivelsen, som min krop ikke er så god til at håndtere.
      Men tak for tippet.
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hvor ser det lækkert ud - det glæder jeg mig til at prøve!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kristina,
      Det var virkelig også lækkert og nemt!
      Du kan også sagtens glæde dig :-)
      - frk. sveske

      Slet