mandag den 25. juni 2012

hjemmelavet flødeis med hindbær


Lige siden Trine bloggede sin 'Henrivende hindbæris' har den ligget i mit baghoved. Da jeg opdagede Philadelphia'en bagerst i køleskabet skulle bruges, blev de øvrige ingredienser indkøbt og isen rørt. Den var ret nem og hurtig at bikse sammen. Der skal dog lige beregnes tid til at røre i den de første par timer af nedfrysningen. Jeg elsker hindbær og næste gang skal der flere bær i min hindbæris, men den er lækker! Opskriften får I lige her:

hjemmelavet flødeis med hindbær

250 g frosne hindbær
2 tsk Sukrin+
½ dl vand

200 g Philadelphia - ikke light
4 past. æggeblommer (= 2 bg)
6 tsk Sukrin+
1 tsk vanillepulver
2 dl fløde
3 past. æggehvider (= 2 bg)

fremgangsmåde:
1) Giv hindbærerne et opkog med vand og Sukrin+.
2) Pisk fløden stiv.
3) Pisk Philadelphia med æggeblommer, Sukrin+ og vanille.
4) Rør forsigtigt ostemassen i flødeskummet med en dejskraber.
5) Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i oste-/flødemassen sammen med hindbærrene.
6) Kom isen i en passende form og sæt den på frost.
7) Rør i isen hvert 15.-30. minut de første 2 timer. Lad isen fryse minimum 4 timer inden servering.


2 kommentarer:

  1. Ih, hvor godt at du kunne lide den! Du har nok ret i, den godt kunne trække nogle flere hindbær, eller man kunne måske lave et bærmix med blåbær eller brombær:-)
    Rigtig god dag til dig.
    Kh Trine

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg elsker IS og skønt, når det er så nemt at lave den selv ;-)
      Ja, opskriften er da en rigtig god basis-opskrift, som kan varieres med alverdens bær/ frugt.
      God mandag til dig også.
      KH
      - frk. sveske

      Slet