Lige siden Trine bloggede sin 'Henrivende hindbæris' har den ligget i mit baghoved. Da jeg opdagede Philadelphia'en bagerst i køleskabet skulle bruges, blev de øvrige ingredienser indkøbt og isen rørt. Den var ret nem og hurtig at bikse sammen. Der skal dog lige beregnes tid til at røre i den de første par timer af nedfrysningen. Jeg elsker hindbær og næste gang skal der flere bær i min hindbæris, men den er lækker! Opskriften får I lige her:
hjemmelavet flødeis med hindbær
250 g frosne hindbær
2 tsk Sukrin+
½ dl vand
200 g Philadelphia - ikke light
4 past. æggeblommer (= 2 bg)
6 tsk Sukrin+
1 tsk vanillepulver
2 dl fløde
3 past. æggehvider (= 2 bg)
fremgangsmåde:
1) Giv hindbærerne et opkog med vand og Sukrin+.
2) Pisk fløden stiv.
3) Pisk Philadelphia med æggeblommer, Sukrin+ og vanille.
4) Rør forsigtigt ostemassen i flødeskummet med en dejskraber.
5) Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i oste-/flødemassen sammen med hindbærrene.
6) Kom isen i en passende form og sæt den på frost.
7) Rør i isen hvert 15.-30. minut de første 2 timer. Lad isen fryse minimum 4 timer inden servering.
Ih, hvor godt at du kunne lide den! Du har nok ret i, den godt kunne trække nogle flere hindbær, eller man kunne måske lave et bærmix med blåbær eller brombær:-)
SvarSletRigtig god dag til dig.
Kh Trine
Jeg elsker IS og skønt, når det er så nemt at lave den selv ;-)
SletJa, opskriften er da en rigtig god basis-opskrift, som kan varieres med alverdens bær/ frugt.
God mandag til dig også.
KH
- frk. sveske