mandag den 25. februar 2013

bananbrød uden mel, mælk & sukker



Uhmm... Lørdag fik jeg lavet en forsinket fredagskage ;-) Mine forældre var draget på skiferie, men havde glemt en stor portion bananer, så med store modne bananer på lager, måtte jeg da lave Janes bananbrød. Jeg faldt for opskriften, da den er mælkefri og ikke en direkte kage, men mere et lidt sødt brød, som kan spises med rigtig god samvittighed. Jeg er vild med den svampede konsistens og søde banansmag, som ikke er altoverskyggende.
Mine dadler var desværre ikke længere gode (læs: rest fra julen), så jeg brugte i stedet kokossukker for at holde ingredienserne så naturlige som muligt.

bananbrød uden mel, mælk & sukker
(1 mellemstort brød)

2 store modne bananer
4 æg
1 dl kokosmælk
½ dl kokossukker eller 3 medjool dadler
100 g kokosolie eller smør
1 stor spsk kanel
1 tsk vanillepulver
2 dl kokosfiber
4 måleskeer HUSK loppefrøskaller
1 tsk bagepulver
60 g grofthakkede pekannødder eller valnødder*

*Valnødderne kan med fordel udblødes 5-6 timer i vand, så bitterstofferne trækkes ud af nødderne. Skift gerne vandet et par gange undervejs.

fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 200 grader.
2) Blend bananerne med kokosmælk, kokosukker og æg til en flydende masse.
3) Smelt kokosolie/ smør ved svag varme i en gryde.
4) Hæld bananmassen i en skål og rør kokosolie i sammen med kanel og vanille.
5) Tilsæt bagepulver sammen med kokosfiber og loppefrøskaller.
6) Rør straks nødderne i inden fibrene gør dejen meget fast.
7) Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.
8) Bag brødet ved 200 grader i 20-30 min. Tjek med en kødkål, om brødet er gennembagt.
9) Lad brødet afkøle på en bagerist, før det skæres og fx nydes med kold tandsmør.

tip!
Frys brødet ned i skiver, som kan tages op efter behov. Det kan også hjælpe til at begrænse indtaget. Konsistensen er nemlig så skøn, at det kan være svært at stoppe igen og med det høje fiberindhold, kan det forårsage lidt mavevrøvl (læs: taler af erfaring, trods Janes 'advarsel').






...enjoy!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hej Marian,
      Det er alt for lækkert og faktisk lidt 'farligt' at have i husstanden ;-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet