fredag den 1. februar 2013

min februar: sund måned fuld af 'tilvalg'

Det er blevet tid til, at jeg minder mig selv om, at det er 'tilvalgene' der vinder på den lange vej til vægtregulering, som jeg tidligere har skrevet om her.
Mit svingende blodsukker har plaget mig, vægten står stille og motivationen daler... behøver jeg sige mere? Derfor vil jeg i den kommende måned 'vælge en masse sunde vaner til':

ro
 • 8+ timers nattesøvn
 • lave vejrtrækningsøvelse før sengetid (TFT-øvelse, som giver ro) - lyt meditation/ visualisering så ofte som muligt (Jon Gabriel er kommet for at blive hos mig)
 • notere tre 'plusser' fra dagen før sengetid
kost
 • faste 12 timer fra aftensmad til morgenmad
 • drikke et glas vand med citronsaft på tom mave hver morgen
 • spise 400+ gram grønt dagligt (uden vejning)
 • spise protein til de tre hovedmåltider (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • mindfulness i måltiderne (indtages ved spisebordet, ingen media 'on')
træning
 • 4 x styrketræning pr. uge (hvoraf en kan byttes til cardio efter lyst/ behov)
 • gå eller cykle til arbejde 2 gange i ugen (få frisk luft og motion)

Overall skulle de tilvalg gerne udelukke de mindre sunde valg, som for mig hovedsageligt er sukker(!). Der er blevet flirtet alt for meget med det hvide stads i januar og jeg kender godt årsagerne, som ligger i det mentale. Mit 'system' er fortsat i overload og det har præget mig ret meget i den mørke januar-måned.
Nu kan jeg heldigvis glæde mig til at have kæresten hjemme nogle uger igen, så savnet elimineres og jeg bliver ladt fuldt op på kærlighedsfaktoren. Der skal også for alvor gang i ferieplanlægningen. Desuden skille punkterne under 'ro' gerne have effekt på min mentale sundhed.

Måneden starter jeg med at tage mine mål, fedt%-måling og en tur på vægten. Det samme vil jeg starte marts-måned med og forhåbentlig kan jeg dele en positiv virkning af alle månedes sunde tilvalg med jer til den tid. Jeg vil bestræbe mig på, ikke at gå på vægten i løbet af måneden - den bliver svær at overholde, så måske jeg er nødt til at flytte vægten til anden adresse eller pille batterierne ud (læs: hvis ikke kæresten har behov for den). I hører nok også lidt om hvordan det går undervejs i mine opdateringer på 'ugens træning'.

Sund & positiv vind herfra ;-)

9 kommentarer:

 1. Det lyder som nogle gode punkter for februar, søde Sveske! Jeg trives rigtig godt med de 12 timers faste fra aftensmad til morgenmad. Jeg sover faktisk markant bedre end hvis jeg en sjælden gang snacker om aftenen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Jane,
   Ja, jeg tror nu også at min fordøjelse vil blive glad for fasten efter aftensmad.
   Jeg ser i hvert fald frem til at vælge til igen ;-)
   God aften!
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Det vil jeg rigtig gerne forsøge at hoppe med på (i det omfang det er muligt herhjemme, 4 x træning når jeg ihvertfald ikke)... Vægten er gået i plus her, og det er som om, at den ikke rigtig vil ned igen... Den var ellers blevet så stabil, men efter en weekend med aaaaaalt for meget skidt, så kan jeg simpelthen ikke få den ned på samme niveau igen.
  Må man drikke the om aftenen under fasten?
  Kram Jonna :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna,
   Det lyder da alt for godt! Så kan vi følge hinanden.
   Mht. fasten fra aften til morgen, så har jeg tænkt mig at nyde en kop the frem for snack - Hmm... Tough cookie at lægge ud med weekend, hvor kæresten er hjemme igen. Men energien skal tilbage og kiloene af, så om lidt har vi en træningsdate ;-)
   Rigtig god fredagaften!
   KH
   - frk. sveske

   Slet
  2. Jeg skriver hvordan det går, når du skriver opdateringer på her på bloggen. Ellers kan det være der kommer lidt på Instagram ;-) Tak fordi du smider lidt motivation denne vej ;-)
   Hav en skøn lørdag - jeg tror vi skal ud i sneen ;-)

   Slet
  3. Hej igen Jonna,
   Det glæder mig, jeg kan give lidt motivation herfra. Glæder mig til at høre, hvordan det går hos dig. Kan godt mærke/ afsløre at alle punkter ikke bare er kørende her hos mig på dag 2... Men alt har jo en begyndelse...
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 3. Fine mål- med en god balance mellem det krævende og det mere mindfullness ;)
  Jeg hepper og tager endnu en måned med god ved mig selv mål( tidlig i seng, gåturer går mig selv lidt lækker( det sidste er jeg ikke så god til)
  - da jeg bare skal passe så meget på pt med at stille store krav.Jeg er sikker på at overkudet kommer efter forårsjævndøgn.

  Det er sjovt med vi spiser som regel kl. 19 og jeg spiser aldrig nået før ved 6- 6.30 tiden.
  En enkelt kop afslapnings te ved 21 tiden og det fungerer faktisk ret god.

  God weekend søde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Henriette,
   Ja, jeg håber st kunne finde/ få lidt balance i tingene igen. Mindre fokus på tal (på vægten, fedt% etc.) og mere på den sunde fornemmelse, energi og overskud. Jeg skal i hvert fald også passe på mig selv for tiden og ikke foranledes til at håbe på mirakler...
   Uh, god rytme du har fundet uden aftensnacks - måske jeg er heldig at nå dertil.
   God weekend.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 4. Hvor er jeg træt
  staver som en brækket arm...
  mindfull`
  -gØr mig selv lækker

  overSkudet

  SvarSlet