Nemt tilbehør bliver til med snittede grøntsager klar på køl - her blomkålsris. Jeg havde lyst til tomatsalat, men da den traditionelle tomatsalat ikke er den mest mættende, valgte jeg at fylde på med blomkålsris, spinat og avocado for øget mæthed - og det lykkedes. Salaten var skøn og så må opskriften jo deles.
mættende tomatsalat med feta
200 g blomkålsris
1-2 spsk olivenolie
1 båd citron
1 båd lime
2 store håndfulde frisk spinat
250 g cherrytomat
1 avocado
50 g ægte feta
20 g ristede pinjekerner
fremgangsmåde:
1) Bland olie og citrussaft i blomkålsrisene.
2) Skyl spinaten grundigt og snit den groft.
3) Del cherrytomaterne i mindre stykker.
4) Bland spinat og tomater i blomkålen.
5) Skær avocadoen i tynde skiver og fordel dem på toppen sammen med fetatern og ristede pinjekerner.
Velbekomme!
Det ser vildt godt ud! Skal meget snart afprøves! :D
SvarSletSmiles,
Maia.
Hej Maia,
SletDet glæder mig.
Jeg nød den også både til aften og dagen efter til frokost. Det er som om de salater med kål bare bliver bedre at at trække en halv dag på køl ;-)
KH
- frk. sveske
Mums det ser mega godt ud og er jo helt perfekt til de varmere dage, vi går i møde... YES MAND!!
SvarSletHej Katrine,
SletLige præcis - var også min tanke. Perfekt salat til grill maden i de varmere måneder ;-)
KH
- frk. sveske
Åh, lækkert, nu har jeg lyst til tomatsalat. Skidetak, haha :D Måske jeg snart skulle lave den i en eller anden (af)art :D
SvarSletHej Xenia,
SletDet må du da helt klart gøre. Den blev også til ud fra køleskabets indhold og virkelig lækker.
KH
- frk. sveske
Hej
SvarSletEr det rå blomkål du bruger, eller gør du noget ved blomkålen efter at du har revet det?
kh Mette
Hej Mette,
SletDet er råt. Bliver ligesom lidt marineret i dressingen.
KH
- frk. sveske