Her kommer lige endnu en af weekendens
Selv om pandekager med bananmos allerede har været lavet i flere udgaver rundt omkring i blogland, så er det første gang, jeg forsøgte mig med dem her i weekenden. Jeg er nok mest gået lidt uden om dem, da jeg aldrig har brudt mig om varm banan. Der lå dog imidlertid en brun banan i vindueskarmen, da jeg gennemsøgte skabene efter lidt lækkert, og så måtte bananpandekagerne jo have et forsøg. Det blev et ganske vellykket forsøg. Pandekagerne skulle kunne laves af blot banan og æg, men jeg tilsatte lidt ekstra lækkerier for smag og mæthed.
Banansmagen var heldigvis ikke så gennemtrængende som frygtet og konsistensen blev rigtig lækker svampet og desuden søder sådan en moden banan meget. Jeg laver ofte morgenpandekager uden sødning overhovedet, så her var der tale om en syndig sød dessertpandekage.
bananpandekager med vanille
1 moden banan
2 hele æg
1½ past. æggehvide (= 1 bg.)
en skiivs piskefløde (kan udelades)
1 spsk. proteinpulver med vanillesmag
1 tsk. vanillepulver
smør eller kokosolie til stegning
fremgangsmåde:
1) Mos bananen med en gaffel*.
2) Pisk de øvrige ingredienser i bananmosen med gaflen.
3) Varm smør eller kokosolie på panden og steg små pandekager til de er gyldne.
*Vil du have dejen helt fri for klumper, kan bananen blendes til pure i minihakkeren.
Velbekomme!
jeg elsker pandekager - især med banan. Jeg tilsætter sjældent andet end æg, vaniljepulver og banan i mine! Og så kalder jeg dem altså sunde=)
SvarSletHej Marian,
SletPandekager er også bare luksus! Med luksus på! Heller ikke sidste gang, jeg laver disse.
KH
- frk. sveske
Hej Sveske.
SvarSletSjovt, jeg så lige i dag at du før havde lavet bananpandekager, du kaldte dem vidst bananklatter.
Knus Laura
Hej Laura,
SletHehe ja, det kan jeg godt se, men de er alligevel ikke som disse, men dog også med banan ;-)
KH
- frk. sveske
Mine unger ELSKER bananpandekager :-) Må prøve at tilsætte proteinpulver :-)
SvarSletHej Jonna,
SletJeg tilsatte proteinpulver for vanillesmagen og mæthed.
Prøv det!
KH
- frk. sveske
Ja, banan er en god ting :$
SvarSletHvilken type proteinpulver bruger du, og hvorfor lige det valg? (Ved fra tidl. LC-perioder, at der er stor forskel på smagene)
Hej Annika,
SletHer er det Gourmet Elite fra Dymatize. Her går jeg lidt på kompromis med 'real foods' og tager af kærestens bøtter, men forsøger at undgå dem uden sukker og vælger low carb - der er dog mange andre 'sjove' og nok knap så naturlige ingredienser i... Denne vanille-pulver er i hvert fald god i pandekager, kager og kanelomeletten.
KH
- frk. sveske
Tusind tak - vil nærstudere den og (hvis jeg stadig har stående) dem fra tidl :$
SvarSletHejsa :)
SvarSletRigtig spændende opskrift. Jeg plejer kun at bruge æg, banan og lidt kanel, når jeg laver bananpandekager (hvilket også smager rigtig dejligt), men det er en god ide med vanijle i stedet for eller sammen med kanel, og også vanilie-proteinpulveret. Det har jeg nemlig allerede stående, og så mætter sådan en portion jo meget mere.
Mvh. Malene
Hej Malene,
SletProteinpulver er mættende, når nu fløde og bananer måske ikke ligger så tungt.
Jeg elsker kanel - i alt ;-P
God fornøjelse med opskriften.
KH
- frk. sveske