lørdag den 30. juni 2012

morgenboller uden korn


Disse svampede squashboller er perfekte på søndags-morgenbordet. Behøver jeg nævne, at de skal spises med lækker øko smør.
Jeg spiste dem godt nok til frokost i dag i selskab med grøntsager. De var perfekte til lysten efter brød med smør (læs: smør). Mine sædvanlige proteinpandekager kommer nok til at vige pladsen på morgenbordet i morgen... uhm!


fredag den 29. juni 2012

weekend lækkerier #4 aka hjemmelavet bounty



... må gerne se hjemmelavet ud ;-)
Mit andet forsøg med selv at lave bounty gik meget bedre end mit første - øvelse gør mester, så måske de bliver lidt kønnere næste gang. Til gengæld fejler smagen ikke noget og så er de fri for diverse tilsætningsstoffer. Jeg fulgte Janes opskrift.

hjemmelavet bounty
(10 stk.)

½ ds kokoscreme - den faste del af kokosmælken*
1 spsk kokosolie
1 spsk Sukrin
75 g kokosmel*
100 g chokolade med min. 70 % kakao
1 tsk kokosolie

*Tjek kulhydratindholdet på kokosmælk og -mel, da det varierer meget og gerne skal være så lavt som muligt for LCHF. Jeg brugte kokosmel fra Änglemark, som har 3,5 g kulhydrat pr. 100 g og økologiske kokosmælk fra Santa Maria med 3,0 g kulhydrat pr. 100 g (det kan fåes lavere, men denne stod på mit lager).

fremgangsmåde:
1) Smelt kokosolie og -creme i en gryde ved middelvarme.
2) Tilsæt kokosmel og Sukrin.
3) Beklæd en form med film og pres kokosmassen ud i formen.
4) Sæt kokosmassen på køl eller frost til den stivner.
5) Smelt chokoladen med lidt kokosolie over vandbad eller i microovnen.
6) Skær kokosmassen i mindre stykker og overtræk dem med den smeltede chokolade.
7) Afkøl de færdige bounty på køl eller frost.
8) Nyd din bounty, når chokolade er stivnet.

De lækre bounty kan med fordel opbevares i fryseren og tages op efter behov.


Perfekt til weekendhygge ;-)

mandag den 25. juni 2012

ugens træning #5

Et lidt forsinket kik på sidste uges træning...

mandag: 12 + 30 min. cardio. 30 min. ben/ skulder.

tirsdag: 50 min. cardio. 10 min. mave/ ryg på gulv.

onsdag: 16 min.cardio. 60 min. BodyPump.

torsdag: træningsfri.

fredag: 45 min. cardio. Lidt ryg/ mave på gulv.

lørdag: 40 min. cardio. 30-40 min. biceps/ mave.

søndag: 8 + 20 min.cardio. 40-50 min. lænd/ baglår.

Endnu en god træningsuge blev veloverstået med træning på seks ud af ugens syv dage. Jeg må nok indrømme at undersøgelsen omkring forringet fertilitet hos normalvægtige kvinder, som dyrker hård motion fem timer eller mere om ugen, har gjort lidt indtryk på mig... Jeg vil dog ikke mene, at al min træning kan karakteriseres som hård motion på lige fod med løb og spinning. Det er ikke nemt pludselig at skulle forholde sig til at blot fem timers hård motion om ugen skulle forringe fertiliteten med op mod 42 procent. På den anden side kan jeg se det som endnu et argument over for mig selv i forhold til at holde træningsfrie dage (det er jeg nemlig ikke for god til, når træningen er kørt godt ind i rutinerne). Min krop har de seneste dage bedt om hvile, måske grundet udrensningen, så det har jeg forsøgt at give den ;-)

Jeg vil meget gerne høre, om den nye undersøgelse har sat nogle tanker i gang hos dig?

God træningsuge!

hjemmelavet flødeis med hindbær


Lige siden Trine bloggede sin 'Henrivende hindbæris' har den ligget i mit baghoved. Da jeg opdagede Philadelphia'en bagerst i køleskabet skulle bruges, blev de øvrige ingredienser indkøbt og isen rørt. Den var ret nem og hurtig at bikse sammen. Der skal dog lige beregnes tid til at røre i den de første par timer af nedfrysningen. Jeg elsker hindbær og næste gang skal der flere bær i min hindbæris, men den er lækker! Opskriften får I lige her:

hjemmelavet flødeis med hindbær

250 g frosne hindbær
2 tsk Sukrin+
½ dl vand

200 g Philadelphia - ikke light
4 past. æggeblommer (= 2 bg)
6 tsk Sukrin+
1 tsk vanillepulver
2 dl fløde
3 past. æggehvider (= 2 bg)

fremgangsmåde:
1) Giv hindbærerne et opkog med vand og Sukrin+.
2) Pisk fløden stiv.
3) Pisk Philadelphia med æggeblommer, Sukrin+ og vanille.
4) Rør forsigtigt ostemassen i flødeskummet med en dejskraber.
5) Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i oste-/flødemassen sammen med hindbærrene.
6) Kom isen i en passende form og sæt den på frost.
7) Rør i isen hvert 15.-30. minut de første 2 timer. Lad isen fryse minimum 4 timer inden servering.


søndag den 24. juni 2012

kyllingedeller med tomat


Torsdag aften fik jeg afprøvet denne opskrift fra Tatjana. Det var dejligt, dellerne bare kunne passe sig selv i ovnen - selv om det ikke helt er det sammen som pandestegte. De er gode til madpakken og kan sagtens spises kolde og fryses.

kyllingedeller med tomat
(12-15 stk.)

500-600 g hakket kylling
1-2 æg
3 måleskeer HUSKfiber (den grønne)
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
50-60 g tomatpuré
Chili Explosion fra Santa Maria
basilikum
urtesalt, peber

fremgangsmåde:
1) Rør alle ingredienserne godt sammen til en ensartet fars. Lade den hvile kort.
2) Sæt farsen på en bagerist beklædt med bagepapir med to spiseskeer.
3) Steg dellerne ved 200 grader i 20-30 min.(afhængig af størrelse).

en dag i min maddagbog vol. VI

morgenmad:
proteinpandekager uden (ko)mælk med cashewnøddesmør & friske danske jordbær ;-)

formiddagssnack:
proteinpandekager med cashewnøddesmør

frokost:
kyllingedeller med tomat (opskrift er på vej), spidskål med dressing af mayo, 
olivenolie, karry og citron + 10 hakkede mandler

eftermiddagssnack:
8 letsaltede macadamianødder

 aftensmad:
burger aka blomkålsdelle med oksebøf gratineret med ost, guacamole,
tacosauce, hjertesalat, tomat og agurk + gulerødder

aftensnack:
hjemmelavet hindbæris (opskrift er på vej) med friske hindbær

ekstra aftensnack (hov!):
1 stykke dejlig mørk chokolade med kokos

Ovenstående var min lækre mad i fredags... Uhm!

Tiden er løbet lidt fra mig i weekenden, så det er desværre gået ud over bloggen - flere indlæg er på vej snarest.

torsdag den 21. juni 2012

post #400: pandekage med hindbær & kokos


Dagens morgenmad blev lavet med inspiration fra Jane. Desværre holdt den mig ikke helt så mæt som mine proteinpandekager. Jeg var dog også allerede sulten, da jeg gik i seng i går. Min manglende lyst til kød går lidt ud over mætheden. Derudover har jeg en krop, som ikke er helt tilfreds - jeg har haft en følelse af for lavt blodsukker hele dagen. Det resulterede da også i, at jeg røg i sukkeret her til aften, øv! En ny dag venter i morgen og jeg er i den grad klar til weekend!

Tilbage til dagens morgenmad... Kombinationen af hindbær og kokos er helt sikkert et hit og det er ikke sidste gang, jeg laver den kombination. Desuden er pandekagen sukker- og mælkefri. Jeg lavede min pandekage som følger:

pandekage med hindbær & kokos
(1 pers.)

2 æg
3 spsk kokosmælk
1 spsk fiberrigt kokosmel
2 tsk fiberHUSK (den gule)
lidt vanillepulver
1 tsk kokosolie til stegning

topping:
50 g optøede hindbær
kokosmel

fremgangsmåde:
1) Pisk æg, kokosmel, fiberHUSK og vanille sammen med en gaffel.
2) Varm kokosolien op på en pande og hæld dejen på. Bag pandekagen gylden på begge sider.
3) Servér pandekagen toppet med hindbær og kokosmel.

Velbekomme!

tirsdag den 19. juni 2012

my new pink friends




Jeg har været og er rigtig glad for mine Nike Free Run+ 2, som jeg købte sidste år. De har nærmest siddet på mig hver dag siden. Jeg bruger dem ikke til sport, men som fritidssko (og på arbejde). De er blevet lidt slidte og jeg synes, det berettigede til at udvide min skobeholdning (som er ret begrænset). Den trængte til et pink supplement - i hvert fald fra jeg så disse pink skønheder første gang. De blev købt med hjem, da der blev shoppet i hovedstaden. Modellen er Nike Free Run+ 3 - se og køb dem her.

Glæder mig til at lufte dem i den danske sommer og sætte lidt kulør på tilværelsen. Jeg er i det hele taget glad for at se alle de klare og friske farver, som er fremme i butikkerne lige nu.

Har du noget i dit tøj-/skoskab, som kan sætte kulør på tilværelsen?

sommerkål på en regnvejrsdag


Sommerkål er de første dejlige danske hvidkål, som er knap så grove i strukturen som de sædvanlige hvidkål. Jeg havde stadig en del kål tilbage efter at have brugt de yderste blade til raw rullerne forleden. Det kom derfor til at spille hovedrollen i det grønne tilbehør i går aftes. Salaten er oprindeligt med spidskål, men fungerer fint med sommer hvidkål. Opskriften har jeg fundet hos Hjerteforeningen - lige her. Jeg udelod dog sukker og feta - ville ellers have fundet ægte feta (som er uden komælk), men havde min Rema1000 ikke lige på hylderne. Mine smagsløg er desuden ikke så glade for persille -der røg i stedet lidt græskarkerner på toppen. Opskriften får I lige her:

sommerkål med grønne ærter
(1 pers.)

300 g sommerkål
½ tsk salt
100 g grønne ærter - gerne friskbælgede

dressing:
1 tsk æbleeddike
1 tsk rapsolie
2 tsk agavesirup
urtesalt
friskkværnet sort peber

topping:
græskarkerner
25 g ægte feta

fremgangsmåde:
1) Snit kålen fint og drys med salt - lad trække 30 min.
2) Vrid kålen i et viskestykke.
3) Bland ingredienserne til dressingen og vend den i kålen sammen med ærterne.
4) Top med græskarkerner og/ eller feta.

Salaten passede perfekt som tilbehør til disse tykke svende:

grillpølser fra Slagter Aalbæk - glutenfri og uden stivelse = lækkerier ;-)

 lækker sommermad på en regnvejrsdag... Velbekomme!

mandag den 18. juni 2012

super cremet palæo smoothie

ingredienserne...

den cremede smoothie...

Her i min periode med begrænset indtag af mælkeprodukter er jeg blevet en smule inspireret af palæo-tankegangen. Jeg har læst en del indlæg hos Ann Kristin, som blogger på blisunn.no. Det er også her, jeg har fundet opskriften på denne smoothie, som er perfekt til mandag morgener, hvor kroppen (læs: min krop) ikke lige vil ud af sengen i god tid.
Når du læser opskriften, tænker du muligvis: ad! rå æg. Dertil vil jeg vare sige - prøv det! Du kan ikke smage æggene og de bidrager i den grad til mætheden. Jeg spiste min smoothie til morgenmad ved sekstiden og var først sulten igen fem timer senere.

palæo smoothie
(1 pers.)

2 past. æg*
1 stor spsk af den faste del af kokosmælken**
½ lille avocado
2 cm banan
1 stor håndfuld frosne bær

fremgangsmåde:
1) Blend alle ingredienserne til en tyk og cremet smoothie***. Nyd straks.

*Æggene skal være pasteuriseret, da æggene ikke tilberedes, men spises rå.
**Dåsen skal så i køleskabet natten over, så sidder den farste del øverst i dåsen.
***Jeg spiste min med ske. Vil du gerne drikke din smoothie tilsæt da lidt af den flydende del fra kokosmælken.


Velbekomme!

søndag den 17. juni 2012

ugens træning #4 (og kost...)

Endnu en god træningsuge er gået og den har jeg kunne mærke i kroppen i dag, så dejligt det har været søndag og en søndag med plads til afslapning.

mandag: 16 + 20 min. cardio. 30 min. styrketræning af bryst.

tirsdag: 28 min. cardio. 55 min. Step.

onsdag: 15 min. cardio. 55 min BodyPump.

torsdag: træningsfri

fredag: 50 min. cardio. 15 min mave/ ryg på gulv.

lørdag: 20 + 20 min. cardio. 25 min. styrketræning af ryg.

søndag: 12 + 30 min. cardio. 40 min styrketræning af bryst og lidt mave i selskab med brormand.

Aktiv uge med træning seks ud af ugens syv dage - jeg er meget tilfreds. Jeg håber, at det vil hjælpe på resultaterne at få rettet op på kosten (læs: sukkerindtaget*). Her på dag 6 uden sukker er jeg fortrøstningsfuld. Jeg har klaret de værste cravings her i weekenden, hvor lysten til hygge er størst. Mælkeprodukterne er også meget begrænset, stort set udelukket - om det gør en forskel, har jeg svært ved at sige efter kun en lille uge. Jeg har dog fået øjnene op for mit forbrug af mælkeprodukter og det er bestemt noget, jeg tager med videre. Det er ikke planen, at jeg skal leve uden mælkeprodukter for altid, men blot et lille eksperiment for en periode - vil se og mærke, om det gør en forskel for min krop.

En ny uge venter lige om lidt og jeg har klar på endnu en god træningsuge.

Rigtig god træning til dig derude!

*Vil du også sige farvel til sukkeret, så har Jane aka Madbanditten lavet en super guide lige her.

sprøde raw ruller med valnøddefars


Jane, der blogger på madbanditten.dk, postede denne lækre opskrift for et par dage siden og her i min 'manglende lyst til kød'-periode, var den som sendt fra himlen (læs: jeg ærgrede mig straks over, at jeg ikke havde sat nødder i blød samme morgen).
I går røg der derfor nødder i blød fra morgenstunden, så jeg kunne nyde de lækre sprøde raw ruller til aftensmad. Valnøddefarsen er langt bedre end ventet - fuld af smag og med en dejlig fyldig konsistens. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver valnøddefars - mon jeg kan få kæresten til at smage?


valnøddefars
(6 små ruller*)

3 dl udblødte valnødder**
1 dl soltørrede tomater i olie
80 g brune champignon
1 spsk tamari soya
1 spsk agavesirup
1/4 dl olivenolie
lidt vand
friske eller tørrede krydderurter - salvie er godt

tilbehør:
blade af spids- eller hvidkål
gulerod
rød peberfrugt
agurk

fremgangsmåde:
1) Udblød valnødderne i vand mindst 5 timer - skift evt. vand et par gange undervejs.
2) Blend de udblødte valnødder med de øvrige ingredienser i en foodprocessor eller ad flere gang i minihakkeren til den ønskede konsistens.
3) Rul valnøddefarsen med sprøde grøntsager i kålblade til små ruller.

* jeg lavede halv portion og fyldte lidt mindre fars i 6 små ruller - blev ikke så stramt rullet, for kålen var meget sprød.
** jeg måtte spæde til med pecannødder, men tror ikke, det gik ud over smagen.


lørdag den 16. juni 2012

palæo-inspireret snack aka bær-is med kokosmælk

 

I eftermiddag var min søde tand lige ved at få overtaget, så for at dæmpe den lidt lavede jeg en hurtig is uden (ko)mælk. Den blev meget syrlig, så lidt frossen banan ville nok have rettet lidt op på det eller sødning - det er derfor skrevet ind i opskriften. Jeg dryssede min portion med raw kakao og vupti, så var skålen tom, inden jeg fik hentet agavesirup ;-) Tilgengæld måtte jeg ty til resterne af ISIS chokoladen for at lukke hullet i den søde tand.
Det er ikke sidste gang, jeg eksperimenterer med is baseret på kokosmælk/-masse.

bær-is med kokosmælk
(1 port.)

1-1½ dl frosne bær
1 stor spsk af den faste del af kokosmælk*
2 cm frossen banan
evt. en sjat vand eller 'kokosvand' (det flydende i dåsen)**
evt. agavesirup eller rå honning

drys:
raw kakaopulver

fremgangsmåde:
1) Blend*** bær, banan, kokosmælk og vand til en ensartet masse.
2) Drys evt. med kakao og servér straks.

*dåsen skal stå på køl natten over, så sætter den faste del sig i toppen af dåsen.
**hvis isen er for fast til, at blenderen kan klare den.
***jeg brugte stavblenderen og det medfølgende bæger.



fredag den 15. juni 2012

dagens dejlige morgenmad




Billederne taler næsten for sig selv...

Lækre luftige proteinpandekager med crunchy mandelsmør og økologiske danske jordbær!

Proteinpandekagerne er lavet efter opskrift uden mælk, da jeg de seneste dage har fjernet (ko)mælkeprodukter  fra min kost - det er ret opsigtsvækkende, hvor ofte jeg rent faktisk bruger dem. Jeg er blevet glad for denne udgave af opskriften på proteinpandekagerne, så den får I lige her:

proteinpandekager uden (ko)mælk
(6 små)

2 æg
1½ past. æggehvide (= 1 bg.)
½ dl kokosmælk
3/4 scoop proteinpulver med chokoladesmag
2 tsk kanel
1 spsk fiberHUSK (den gule æske)
evt. 1 spsk kokosmel (alm.)
2 tsk kokosolie til stegning

fremgangsmåde:
1) Pisk alle ingredienserne sammen - der er lidt klumper i.
2) Bag pandekagerne på en varm pande i kokosolie. De skal vendes, når det ryger fra kanterne.


What's not to enjoy?!

P.S. Har ikke været helt mælkefri i dag - fik lidt fed ost i dagens aftensmaden, som blev spist ude i selskab med min dejlige familie.

torsdag den 14. juni 2012

pandekager med grønt fyld


I min manglende lyst til kød blev der hertil aften ryddet ud i grøntsagsskuffen i stedet. De grønne sager blev rullet ind i lækre pandekager uden korn, sukker og mælk.

pandekager med grønt fyld
(2 pers.)

pandekager - uden korn, sukker og mælk
3 æg
1½ past. æggehvide (= 1 bg)
½ dl kokosmælk
4 måleskeer HUSKfiber (den grønne)
3 spsk fintmalede frø/ kerner
salt
kokosolie til stegning

fyld
1 lille squash
1 lille aubergine
½ frisk rød chili
2 fed hvidløg
evt. krydderier efter humør
1-2 tsk kokosolie

tilbehør
spinat/ salat
tacosauce HOT
avocado/ guacamole

fremgangsmåde:
1) Rør ingredienserne til pandekagerne sammen og lad 'dejen' hvile mens grøntsagerne forberedes.
2) Skær squash og aubergine i små tern. Hak hvidløg og chili.
3) Varm en pande med kokosolie til pandekagerne. Bag de to første pandekager.
4) Kom kokosolie på en anden pande (når halvdelen af pandekagerne er bagt) og svits først chili og hvidløg.
5) Tilsæt derefter squash og aubergine og svits yderligere 5 min., mens de sidste to pandekager bages.
6) Anret det grønne fyld på en pandekage sammen med spinat, tacosauce og avocado.

onsdag den 13. juni 2012

cashew kylling med squash, spidskål & peberfrugt


Aftensmad med alt i en pande er godt, når det skal være nemt. Nemt skal det være, når jeg om tirsdagen er til step fra kl. 17-18, så denne opskrift var perfekt. Jeg har fundet den hos The Healthy Foodie, men erstattet med de grøntsager, som jeg havde på lager (læs: der trængte til at blive brugt).

Jeg har pt lidt krise med hensyn til kød-indtag. Jeg har faktisk ikke lyst til kød, men hvad har jeg så lyst til? Hmm... Mad jeg ikke selv skal lave... Den er ikke nem. Jeg forsøger dog at få kødet gemt lidt i nye opskrifter, så det glider ned alligevel - kan jo ikke leve af æg hele tiden. Korn og bælgfrugter som jeg ellers tidligere har søgt mæthed i, når lysten til kød svigter, er jo dømt ude (har jeg nu heller ikke lyst til).

Tilbage til tirsdagens opskrift, som I får lige her:

cashew kylling med squash, spidskål & peberfrugt
(2 pers.)

2 kyllingfileter (250-300 g)
1 tsk kokosolie
salt, peber
½ squash
½ lille spidskål
1 rød peberfrugt
1 lille løg
1 fed hvidløg

sauce:
3 spsk tamari soya
1½ spsk olie
3 spsk hvidvinseddike
2 spsk mandelsmør
1 tsk tørret chili el. sambal oelek
2 spsk ristede sesamfrø

75 g cashewnødder

fremgangsmåde:
1) Skær kyllingfileterne i tern, hak løg/ hvidløg og skær grøntsagerne i grove stykker.
2) Steg kyllingen i kokosolien på en varm pande til den får farve. Drys med salt og peber.
3) Tilsæt løg og hvidløg og svits yderligere et par min.
4) Tilsæt squash, spidskål og peberfrugt - steg til spidskålen bliver blød, men stadig har bid.
5) Rør imens ingredienserne til saucen sammen og tilsæt den sammen med cashewnødderne.
6) Lad retten varme igennem og servér straks.

tirsdag den 12. juni 2012

en dag i min maddagbog vol. V

morgenmad (kl. 6.15):
frk. sveskes søde proteinpandekager (uden mælk og sødning) 
med mandelsmør & friske blåbær

formiddagssnack (kl. 10.45):
10 ristede cashewnødder

frokost (kl. 12.45):
3 oksedeller, cherrytomat, rucola & valnød + blomkålsris med revet squash, 
avocado, olivenolie og citronsaft

eftermiddagssnack (kl. 16.00):
proteinpandekage med mandelsmør

aftensmad (kl. 19.00):
cashew kylling med squash, spidskål og peberfrugt
(opskrift er på vej)

Det er efterhånden længe siden, jeg har blogget en dag i min maddagbog. Jeg har den seneste måneds tid (on and off) flirtet lidt for meget med chokoladeskålen, så har i dag taget en kold tyrker. Puha! Blodsukkeret skal under kontrol igen - ellers får jeg aldrig mit insulinniveauet ned.
Jeg var godt nok lige ved at opgive aftensmaden, da det var ny opskrift og jeg bare for mega sulten efter tirsdagens step-time og igen ikke havde lyst til kylling. Heldigvis tog jeg mig sammen og opskriften var et hit, så kyllingen gled ned uden problemer.
Ud over ovenstående har jeg drukket tre krus the uden noget, en dåse danskvand med smag og vand.

God aften til jer derude ;-)

mandag den 11. juni 2012

cherrytomat, rucola & valnød


Puha, det har virkelig været mandag her hos mig i dag... Sov dårligt i nat, som så gav en hovedpine, der forfulgte mig langt op ad dagen, øv! Derfor overvejede jeg også at holde fri fra træning, men det endte med, at jeg alligevel tog til træning efter at have været hjemme og vende.
Efter træning skulle der laves nemt tilbehør til min kylling (ikke lige det, jeg havde lyst til, men det var det, der var tøet op). Kedelige cherrytomater og slatten rucola blev derfor til dette varme tilbehør, som jeg er stødt på på nettet - kan bare ikke lige huske hvor (beklager).

cherrytomat, rucola & valnød

1 spsk olivenolie
30-40 g valnøddekerner
300 g cherrytomater
2-3 håndfulde rucola
salt, peber
evt. grønne krydderurter efter humør - jeg holdte min plain


fremgangsmåde:
1) Rist valnøddekerner ved middelvarme i olien 5-10 min., så de får lidt farve og smagen kommer frem.
2) Tilsæt cherrytomater og varm igennem (stadig ved middelvarme).
3) Vend rucolaen i - lad den kun lige falde sammen og servér.



P.S. Lækre opskrifter på nem kylling modtages gerne ;-)

søndag den 10. juni 2012

ugens træning #3

Sammenlignet med sidste uge, så har denne uge været mere 'almindelig' mht. min træning. Hverdagen er tilbage og dermed de vanlige træningsrutiner - sådan nogenlunde i hvert fald.

mandag: 12 min. cardio. 45 min. styrketræning af bryst (med kæresten).

tirsdag: 48 min. cardio. 10-15 min.mave- og rygøvelser på gulv.

onsdag: 20 min. cardio. 60 min. BodyPump.

torsdag: træningsfri (besøg hos fys'en igen igen).

fredag: 45 min. cardio. 10-15 min. mave- og rygøvelser på gulv.

lørdag: 20 + 25 min. cardio. 30 min. styrketræning af ryg/ biceps.

søndag: 20 + 16 min. cardio. 40 min styrketræning af ben/ mave.

Træning på 6 ud af ugens 7 dage - jeg er ganske tilfreds. Cardio'en er kommet godt tilbage. Jeg svigtede dog step-timen i tirsdags, da jeg trænede om formiddagen, når nu det var fridag. Vil se, om jeg ikke kan passe den time ind i mine planer i den kommende uge. Savner den faktisk lidt. Det er fedt at give den gas på sådan en time til afveksling fra st skulle motivere/ presse sig selv hele tiden (læs: jeg er faktisk ikke supergod til at presse mig selv, der kommer tryghedsnarkomanen op i mig - det gør jo ondt... men smerte sidder i hovedet og hvad er der at være 'bange' for?).
Alt i alt en god og tilfredsstillende træningsuge. Nu vil jeg bruge resten af søndagen på at lade batterierne op til en ny uge.

God søndag!

lørdag den 9. juni 2012

øko tip


Du får i dag 25 % rabat på alle økologiske varer i føtex. Derfor fyldte jeg ovenstående i mit køleskab og skabe, så der er lidt lækkerier at bruge af.

5 x low carb morgenmad

frk. sveskes søde proteinpandekager med hindbærskum & mandelsmør

svampet squashbolle med smør og ost, blødkogt æg & sprøde cherrytomater

scrambled eggs af 2 æg + lidt revet ost, ½ svampet squashbolle med smør
& sprøde cherrytomater

 2 blødkogte æg, 1 sk. kernebrød uden mel med smør & sprøde cherrytomater

 frk. sveskes søde proteinpandekager (tilsat kakao) med choko-nøddecreme, 
crunchy peanutbutter & ½ banan


Det var lige et kik på min morgenmad de sidste fem dage - jeg er bare vild med min 'nye' morgenmad, som indeholder godt med fedt og intet korn. Æg er min 'følgesvend' om morgen - i flere former: pandekager, blødkogte, scrambled etc.

Hvilken ingrediens er din 'følgesvend' om morgenen? Hvorfor?

fredag den 8. juni 2012

test: LCHF-brød fra Funktionel Mad



Det er snart længe siden, jeg købte den pakke lavkarbo/ lowcarb-brødmix, men i dag dukkede den op i gemmerne, da jeg ville rydde lidt ud i mel-lageret (som jeg ikke længere bruger af eller har brug for i min kornfrie kost). Da jeg tidligere i dag havde købt lækker ost til min oste-craving røg det i ovnen med det samme.

Brødmix er bare nemt - rør blot 3 dl vand i og kom dejen i formen og så i ovnen på 175 grader i 70 minutter. Straks kan duften af nybagt brød nydes... Ventetiden kan være smule lang, men ud af ovnen kommer et lille lækkert grovbrød med saftig krumme og bare et gram kulhydrat per skive. Dog synes jeg, brødet mangler smag og prisen er skudt over målet (kr. 49,- for ca. 10 små skiver brød).

Jeg nød straks et par skiver med øko. smør og lækker ost, da brødet var afkølet til at skære hul på. Nybagt brød med smeltet smør MUMS!



P.S. Du kan læse mere om lowcarb-brødet på Funktionel Mads hjemmeside. Brødet kan desuden købes her.