tirsdag den 19. februar 2013

gejlet hakkedreng med hvidløg



Søndag aften fik vi en gang gejlet hakkedreng til aftensmad. Inspirationen kom fra Henriettes Kylling Kiev, men da vi ikke lige havde kylling på lager i fryseren, lavede jeg den i stedet med hakket oksekød. Ummenum, det blev godt omend, at jeg tror det er mere velegnet at bruge hakket kylling/ kalkun i opskriften. Det afprøves en anden god gang, men denne saftige og velsmagende hakkedreng skal I ikke snydes for.

gejlet hakkedreng med hvidløg
(2 pers.)

300-400 g hakket oksekød
2 tsk. Urtekram Allround-krydderi
2 tsk. urtesalt
hvidløgsmør, frossen - gerne hjemmelavet

panering
1 sammenpisket æg
hjemmelavet mandelmel
friskrevet pecorino romano eller parmesan

fremgangsmåde:
1) Del kødet i fire klumper og lav dem til meget tynde bøffer. Hak dem godt med en skrap kniv, så de hænger sammen.
2) Læg en god klump hvidløgssmør på to af bøfferne og læg 'låg' på af den andre to bøffer. Saml bøfferne godt rundt i kanten.
3) Læg bøfferne i fryseren mens du laver tilbehør.
4) Panér bøfferne i sammenpisket æg og en blanding af mandelmel og parmesan/ pecorino.
5) Smelt en blanding af olivenolie og smør på en stor pande og brun bøfferne godt heri.
6) Steg bøfferne færdige i øvnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Vi fik lækker basilikum-pasta til sammen med lidt neutral avocado/ tomat.


tip!
Snittede grøntsager i lufttætte beholdere på køl gør madlavningen nem.
Jeg tager typisk et par timer i køkkenet om søndagen. Og i søndags fik jeg snittet en god omgang grønt og lavet lidt lækker pesto. Desuden havde kæresten bestilt endnu en omgang 'snøfler', som vist er gået hen og blevet hans nye favorit, så der blev lige lavet en dobbelt portion af dem også. Resterne af chokoladen fra overtrækket røg også lige i en form med lækkerier - den kommer selvfølgelig på bloggen, når det er tid til en smagsprøve... snart(!). Alt i alt en skøn og effektiv produktion i køkkenet, som letter hverdagens madlavning.

4 kommentarer:

  1. Lækkert tilbehør. Var det ikke lidt for lang tid for bøfferne .? Smeltede alt smørret ikke ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Henriette,
      De skulle have lidt lang tid, da jeg ikke havde fået dem helt så tynde og kæresten fik en stor en. Synes dog smørret blev i kødet og gav skøn smag og saftighed til bøffen ;-) Glæder mig til at afprøve opskriften med kylling ;-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Mums igen en idé fra dig af, som bare lyder lækkert - håber vi får prøvet det af, omend søs ikke er til fars normalt (konsistens)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Annika,
      Dejligt, du bliver inspireret herinde.
      Okay, du må overtale søs, for den bliver virkelig lækker saftig og smagfuld med sådan en gang hvidløgssmør i midten.
      KH
      - frk. sveske

      Slet