Mandag var jo min fødselsdag, så der måtte lidt kage med på jobbet til kollegerne. De skal jo ikke snydes bare fordi jeg selv tager en pause fra 'det søde'. Heldigvis havde Christina for ganske nylig postet denne opskrift, så det var mere end oplagt at afprøve den ved den anledning.
Kagen er heldigvis nem at lave og faldt i god jord. Kun en enkelt kunne godt have brugt et drys sukker på toppen. Det søde i kagen er primært marmeladen (læs: ifølge min smagsdommer aka ham den lækre herhjemme), men du kan selvfølgelig sagtens komme ekstra sødning i bund og/ eller topping, for en sødere kage. Opskriften får du i hvert fald lige her.
LCHF kakaosnitter
(32 stk.)
bund
6 æggeblommer
100 g kværnede mandler
4 spsk kokosfibre
100 g alm. kokosmel
100 g økologisk smeltet smør
2 spsk Sukrin Gold
2 tsk vanillepulver
marmelade
300 g blandet frugt - jeg brugte 1/3 jordbær og 2/3 hindbær fra frost
topping
6 æggehvider
4 spsk kokossukker
4 spsk kakao
200 g alm. kokosmel
fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 160 grader.
2) Rør æggeblommerne godt med Sukrin Gold og vanillepulver.
3) Tilsæt de øvrige ingredienser til bunden.
4) Pres eller rul* dejen til bunden ud i mellemstor brandepande beklædt med bagepapir.
5) Forbag bunden i 10 min. til den tager lidt farve.
6) Kog imens bærerne til en tykkere masse.
7) Blend marmeladen ensartet med en stavblender.
8) Pisk æggehviderne stive med kokossukkeret.
9) Vend kokosmel og kakao i de stive hvider.
10) Fordel et jævnt lag marmelade på den forbagte bund.
11) Fordel dernæst kakao-kokos-toppingen øverst med en ske.
12) Bag kagen færdig 15-20 min. ved 160 grader.
*jeg endte med at rulle min ud på bagepapiret med husholdningsfilm over, så det ikke hang fast i kagerullen.
lækker rød marmelade
kage klar til ganen
...enjoy!
Åh den ser god ud :D
SvarSletHej Christina,
SletDet var den vist også - har i hvert fald udsolgt.
Tak for lækker opskrift.
KH
- frk. sveske
Umm.. Den ser bare så lækkert ud, den må prøves!
SvarSletHej Anne,
SletJa, prøv den endelig. Faldt i hvert fald i god jord hos min omgangskreds.
KH
- frk. sveske
Hvor er det pudsigt.. Har lige været hjemme ved min mor, og der havde hun bagt den samme slags kage, bare i old-fashion high-carb stil!! Det er ellers ikke lige en kage, man støder på hver dag! :D
SvarSletHej Katrine,
SletJa, det var da lidt skægt.
Jeg kan også mindes at jeg har fået og bagt den traditionelle hos min mor.
Det er sådan en lidt tvistet hindbærsnitte, som er total yndlingskage - puha, det er mandag, der må fedt på menuen, så tanker om kage kan elimineres.
KH
- frk. sveske
Kan denne ikke gå i ketose? Eller vil marmeladen ødelægge det?
SvarSletKh
Lisbeth
Hej Lisbeth,
SletDet synes jeg er svært at sige - hvornår man er i ketose er jo meget individuelt. Nogle kan jo slippe af med frugt og nødder, hvis blot makrofordelingen er den samme, altså sammen andel fra fedt.
Du må desværre nok prøve dig frem. Måske en god kom the med masser af kokosolie til, kan holde dig i ketosen.
KH
- frk. sveske