fredag den 9. august 2013

maddagbog vol. XXXII: mejerifri ketose og skyhøje ketoner

morgenmad (kl. 6.40):
 
frokost (kl. 13.10):
æg og avocado i mayo, salat, tomat og grøn peberfrugt
 
aftensmad (kl. 18.00):
2 små fiskefileter med hjemmerørt remoulade, sukkerfri agurkesalat, kålsalat med avocadomos 
+ lidt ovnbagte squash (kom ikke lige med på billedet)

Endnu en skøn og mælkefri maddag hos mig havde jeg i går. Det lykkedes mig desuden at komme uden om chokoladen, selv om det var med nød op næppe. Jeg var nemlig for en gang skyld rigtig sulten allerede sidst på eftermiddagen. Men jeg havde da heller ikke spist hele den portion æggesalat af to æg og en halv avocado, som jeg havde taget med i madpakken. 
Heldigvis kom der skøn aftensmad på menuen med en gang fisk og lækkert tilbehør. Uhm - det var lige, hvad jeg havde lyst til og derefter ingen chokoladetrang. Det skyldes nok de mange ketoner i blodet, frem for kulhydrater, i hvert fald lå morgenens måling meget højt.


Ha' en skøn fredag!

4 kommentarer:

 1. Hej Sveske
  Godt at se at det fungerer for dig med den mejeri fri livsstil. Meget godt eksempel på at ketose foregår fint på godt med mad og grønt - jeg gætter på at du ikke føler du mangler noget.
  God weekend Fra Louise :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise,
   Ja, det fungere i hvert fald fint i forhold til ketose og min mave virker en smule gladere her efter en uges tid uden komælk. Nej, jeg mangler ikke noget - men jeg savner OST, satser dog på, at det kan gå fint (mod mine mål) med fåre- og gedemælk...
   God weekend!
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Jeg er altså imporneret over at du kan holde dig mæt fra 06.40 - 13.10 på en æggemælk. Jeg selv spiser enten chiagrød eller en omelet lavet på 2 æg og med peanutbutter og en kæmpe greenie af spinat, broccoli, 1 stykke frugt og 1 avokado kl. 7.30 og jeg skal altså ha min frokost kl. 12 :-)

  Jeg syntes det er rigtig flot af dig du fik styret uden om chokoladen - og flot med det høje keotoner helt uden mælk! Jeg er spændt på at høre om udelukkelsen af mælk har indflydelse på vægten.

  Skøn fredag til dig sveske
  Kh Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria,
   Ja, jeg er også ofte sulten tidligere, men trækker tiden frem til frokost, da det gør eftermiddagen meget nemmere at komme igennem. Ketosen er heldigvis med til at forhindre den stor-rumlende mave. Hvis jeg drak greenie til min morgenmad ville jeg med garanti have sværere ved at vente så længe med frokosten. Sådan en omgang flydende grønt gør mig nemlig i den grad sulten, selv om kuldydratindholdet ikke er højt.
   Nu er det heldigvis fredag i dag og der skal nok lige lidt chokolade til dessert senere, men vil så gerne holde det til weekenden og det er bare i det grad skredet for mig. Det er jeg også meget spændt på - vægten besøges i morgen og minus ville bare være SÅ rart.
   Skøn fredag til dig!
   KH
   - frk. sveske

   Slet