Til de lækre sprøde fiskefileter forleden lavede jeg en hurtig kålsalat med avocadomos. Salaten er stærkt inspireret af Janes Tammamsalat, som er at finde i den skønne 'LCHF - Spis dig mig & glad'. Salaten er dog lavet ud fra de ingredienser, jeg lige havde i køleskabet, men lækker det blev den alligevel, så jeg vil gerne dele min variant med jer lige her.
kålsalat med avocadomos
(4 pers.)
½ lille spidskål
½ lille rødt spidskål
1 lille squash
1 håndfuld grofthakket basilikum eller anden krydderurt
½ frisk rød chili
3 spsk koldpresset olivenolie
mos
2 avocado
citronsaft
urtesalt
evt. 1 fed hvidløg
fremgangsmåde:
1) Snit kålen fint i hånden eller på et mandolinjern.
2) Riv squashen groft eller snit stave på et mandolinjern.
3) Skær chilien i tynde ringe - fjern de fleste af kernerne.
4) Bland alle ingredienser til salaten (minus mosen) i en skål.
5) Mos avocadoerne med en gaffel og tilsæt citronsaft og urtesalt efter smag.
6) Servér salaten toppet med avocadomos - fx til en sprød fiskefilet.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar