mandag den 1. april 2013

madbudget marts 2013

  
Det er igen blevet tid til at gøre månedens madbudget op - marts er gået og maden er spist. Ikke rub og stub, men jeg/vi har godt nok et ret tomt køleskab. Vi har ikke haft en store lyst til indkøb i påsken - er jo heller ikke oplagt med alle de helligdage, selv om der er indkøbsmuligheder nok, der også holder åben på helligdagene. Det kan dog ses, at det har været påske og kæresten igen er hjemme på diverse/ fornøjelses-andelen - der blevet lavet lækkerier og indkøbt ingredienser til lækkerier. Der spises også stadig for meget chokolade (læs: tsk tsk af undertegnede)
Mejeri-andelen er også steget i denne måned, selv om jeg forsøger at begrænse mælkeprodukterne, så er der blevet indkøbt ost på base af fåremælk (læs: pecorino romano og manchego, som jeg foretrækker). Desuden har jeg hygget med lidt Vesterhavsost og kæresten får sin skummetmælk til havregryn og shakes.Forbruget af æg (læs: som jeg regner ind under mejeri) er desuden stort herhjemme, selv om det kun er mig, der fast spiser æg til morgenmad. Der blevet bagt et par omgange LCHF boller og alt i alt har vi indkøbt 96 æg i marts-måned, hvoraf der vist står fire-seks styk tilbage i køleskabet.
Kød- samt Frugt&Grønt-andelene er faldet og det skyldes nok mest, at vi den seneste uges tid har spist hos familie flere aftener og som sagt spist op af køleskabets indhold. Jeg ser i hvert fald frem til at fylde grønt-skuffen igen i den kommende uge. Der skal handles øko-varer i føtex til 25 % i rabat den kommende lørdag (læs: selv om deres øko-udvalg i grøntafdelingen ikke er det bedste).

Månedens øko-andel landende på 46 %, så det er fortsat godt over de 25 %. Det er desuden fortsat lykkedes af holde forbruget under de 3.000 kr., som vi sætter af til mad (incl. diverse til husholdningen, som ikke medregnes her) hver måned.

Det samlede forbrug for marts landede på: kr. 2.661,75.

2 kommentarer:

 1. Det synes jeg er ret godt klaret. Jeg har også sat 1500 kr. af til mad hver måned (300 kr. om ugen og 300 kr. til helsekost), Jeg opgav desværre at holde øje med mit madbudget i marts måned. Men jeg kommer stærkt tilbage i april! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Ja, jeg er også fint tilfreds. Det er ikke fordi det skal 'kæmpes' i bund, da gode råvarer prioriteres, men det skal på den anden side holdes i snor (læs: jeg kunne købe mig fattig i madvarer).
   Glæder mig til at høre, hvordan april forløber hos dig.
   KH
   - frk. sveske

   Slet