Jane fristede (læs: fisk, der frister mig?! det er nyt) for nylig med denne ret, så da jeg i fredags købte friske fiskefileter blev der købt til to dage. Da jeg ikke er meget for fiskesmag, var jeg meget spændt på om den kunne camoufleres med hvidløgssmør og pesto. Det lykkedes nogenlunde, selv om der lige skulle et par mundfulde ned, før retten blev godkendt af mine smagsløg.
Jeg er klart mere til den mandelpanerede fiskefilet, men den kan jo også smøres ind i velsmagende remoulade. Det kan dog langt fra udelukkes at denne ret også komme på menuen igen - den kan jo være afveksling fra den traditionelle fiskefilet.fiskefilet bagt med spinat, pesto & ost
(1 pers.)
2 rødspættefileter (ca. 130 g)
1 håndfuld frisk spinat
hvidløgssmør
basilikumspesto
revet Vesterhavsost
tilbehør
squashspaghetti
cherrytomat
basilikumspesto
fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 170 grader.
2) Smør et ovnfast fad med lidt smør.
3) Læg spinatblade i bunden og fordel fiskefileterne ovenpå.
4) Læg et par klatter pesto og hvidløgssmør på hver fiskefilet.
5) Drys revet ost på toppen.
6) Bag fisken i ovnen ca. 20 min.
Velbekomme!
Det her må også være ugen hvor fisk skal på menuen herhjemme - gruer allerede lidt for det, men sådan er det, når man et nødt til at afpresse manden, for at han spiser grønsager ;-) noget for noget i bedste børnehavestil ;-)
SvarSletDen der vesterhavsost, hvad er det for en slags ost? Alle taler om den, men jeg kender den slet ikke!
Hej Vikki,
SletLyder da som en sund bytte-bytte-købmand aftale, I har lavet derhjemme.
Vesterhavsosten er en fast, modnet ost fra Thise Mejeriet, som fåes i bl.a. Kvickly. Total yndlingsost, hvis du spørger mig.
KH
- frk. sveske